Oldalunkon a  felhasználói élmény fokozásának érdekében cookie-kat (sütiket) alkalmazunk. A honlapunk használatával tájékoztatásunkat tudomásul veszed. Adatkezelési tájékoztató
Termékek Menü

Csomagolóanyag

Környezetbarát csomagolás

Itt az Ökokuckóban mindenkit arra biztatunk, hogy ha lehet, kerülje az agyoncsomagolt termékeket. Mi is saját szatyorral járunk bevásárolni, keressük a kimért, saját edénybe megvásárolható termékeket és a helyi árukat, amiket nem kell dobozolni, címkézni, szállítani.

Tudjuk viszont, hogy vannak helyzetek, mikor a csomagolás elkerülhetetlen. Ezt felismerve döntöttünk úgy, hogy segítünk olyan alternatívát találni, ami biztonságos, de kevésbé árt a környezetnek, mint a hagyományos technológiák. Papír táskáinkat nem csak mindennapos bevásárláshoz ajánljuk, jó szolgálatot tesznek árusoknak, boltoknak is. Ezek a tasakok újrahasznosíthatóak, és csak ellenőrzött erdőgazdaságból szolgáló anyagok felhasználásával készülnek. Az alapjukat adó papírt olyan üzemben állították elő, amely kizárólag telepített erdőkből származó fát hasznosítanak, a kivágott erdőt pedig később újratelepítik.

Ugyanilyen technológiával készültek légpárnás borítékaink és kartondobozaink is, amelyekkel akár precíz szállítást igénylő küldeményeinket is elegánsan és biztonságosan postázhatjuk.