Oldalunkon a  felhasználói élmény fokozásának érdekében cookie-kat (sütiket) alkalmazunk. A honlapunk használatával tájékoztatásunkat tudomásul veszed. Adatkezelési tájékoztató
Termékek Menü

Fülöpjakabi Bio shiitake gomba őrlemény 30 g

Bruttó ár:
3.500 Ft (2.756 Ft + ÁFA)
A fülöpjakabi 100 %-os tisztaságú bio shiitake gomba őrlemény ellenőrzött hazai biogazdálkodásból származik.
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2020. szeptember 30.
Mennyiség:db

Az internetes rendelések növekvő száma miatt előfordulhat, hogy a rendelés pillanatában még készleten lévő termék a csomag összekészítésekor már nem áll rendelkezésre. Ilyen esetekben telefonon felvesszük veled a kapcsolatot. Kérjük, figyelj, hogy érvényes telefonszámot adj meg, így könnyen utolérünk mi is és a futár is!

Termék leírása

A shiitake gombát legalább 2000 éve értékes étkezési gombának tartják, de régóta ismert számos egészségvédő hatása is. Kínai nevének jelentése téli vagy jó illatú gomba, mert valóban kellemes, kissé hagymára, fokhagymára emlékeztető illata van. A Ming dinasztia idején a híres orvos, Wu Shui életelixírnek nevezte el a shiitake gombát.

Csomagolás: őrlemény üveg tégelyben.

Töltőtömeg: 30 g bio shiitake gomba őrlemény.

Összetétel: 100%-ban alacsony hőmérsékleten szárított bio shiitake gomba őrleményt tartalmaz adalékanyag nélkül.

Bio őrölt shiitake gomba 30 g részletes ismertetője

Összetétele: 100 % bio shiitake gomba őrlemény

A Shiitake gomba jellegzetes egészségtámogató összetevői:

(1,3)(1,6)-béta-, és (1,3)-alfa-glükánok, illetve ezek fehérjeszármazékai

Tartalmaz még egyéb növényi rostokat,

különleges diacetilén-származékokat,

aminósav-származékokat,

lentinacint, ergotioneint,

politelítetlen omega-6 zsírsavakat, linolsavat,

különböző vitaminokat (B1, B2, B6, B9, D, K), valamint

elemeket (kalcium, magnézium, foszfor, vas, stb.) és

nyomelemeket (mangén, cink, szelén, stb.). Jellegzetes szagát a lenthionin nevű szerves kénvegyület okozza.

kitűnő nem állati eredetű, jó bio hasznosulású vasforrás (Fe).

Purin-származékai a vér fő antioxidáns összetevője,

Fehérjetartalma magas (18-20%), így kitűnő – nem hús eredetű, de ahhoz nagyon hasonló összetételű – fehérjeforrás, ami segít pótolni a növényi ételekből, termékekből hiányzó esszenciális aminosavakat..

A Távol-Keletről származó shiitake vagy shii-take (Lentinula vagy Lentinellus edodes, régebbi mikológiai nevén Lentinus edodes) jelentése egy kemény fafajtán (shii-n vagy shiia-n) növő gomba(take).

A többi étkezési kalapos gombához hasonlóan nagy nedvességtartalmú, kalóriában szegény, értékes fehérjékben, aminosavakban és szénhidrátokban gazdag faj.

100 gramm friss gomba mindösszesen 42 kalóriát tartalmaz.

A shiitake gomba  pozitív hatásainak azonban alapvető feltétele a megbízható, standardizált minőségű gomba és az abból készült gombatermékek, ami csak BIO körülmények között, organikus termeléssel biztosítható.

A gombákat a lehető legtisztább, a legkisebb környezeti szennyezésű körülmények között kell termelni.A gombák ugyanis kiterjedt micélium-hálózatuk révén a növekedés helyén lévő talajból és vízből szivacsszerűen nagyon könnyen felvesznek mindent, amit ott „találnak”. A toxikus vegyületek (pl. peszticidek) és metabolitjaik, továbbá a toxikus nehézfémek (pl. higany, kadmium, ólom) akadálytalanul bejutnak a gomba micéliumába. Ilyen jellegű hatások nem vagy csak minimális mértékben fordulnak elő ellenőrzött bio termelési körülmények között.

A gombák bio termelésének a föld fölött is környezetszennyezéstől, környezetterheléstől mentes földrajzi körülmények között, tiszta, természetes feltételek mellett kell történnie.

A gombák ugyanis a levegőből is képesek tápanyagokat vagy éppen toxikus anyagokat felvenni!

Hogyan érdemes a Bio shiitake őrleményt fogyasztani? 

•      A bio shiitake őrleményből napi 2x 1 mokkáskanálnyit önmagában vagy kevés folyadékban elkeverve. Fokhagymás íze miatt inkább salátákba, levesekbe, vízbe, hagymateába ajánlott elkeverni.

•      A shiitake gyógygomba frissen és nyersen vagy szárítva, porítva, őrölve fűszerkéntis ízletes. Illata és íze egyaránt a fokhagymát idézi. Aromája szárítva talán még erősebbé és jellegzetesebbé válik. A japán sushik kedvelt fűszere. Leginkább a wokban készült ételek ízletes alkotórésze. Párolt zöldségek ízesítésére, különböző salátákhoz, főleg paradicsommal és mozarella sajttal nagyon finom, de friss hagymával és paprikával is fogyasztható.

•      A szárított bio shiitake gombaporból gyógyteát is készíthetünk. A bio shiitake őrleményt keverjük el 2 dl akár meleg, vagy akár hideg, de lehetőleg klórmentes vízben, majd igyuk meg. Éhgyomorra fogyasszuk.

Lehetnek-e mellékhatásai a termék fogyasztásának? 

A shiitake poliszaharidja, a lentinan nagyon ritkán allergiás bőrreakciót válthat ki. A korbácsütésre emlékeztető piros csíkok főként a végtagokon jelennek meg. Ezt az  allergiás bőrreakciót a főtt shiitake gomba is kiválthatja. Ha ilyet tapasztal bőrén, azonnal hagyja abba a shiitake gomba fogyasztását!

Bio Shiitake őrleményt fogyasztása gyógyszeres terápia esetén: 

A Shiitake és a belőle ellenőrzött körülmények között, szigorú minőségbiztosítási rendszerben készült termékek biztonsággal fogyaszthatók, de a hemofíliás betegek, a véralvadásgátló-gyógyszert szedők esetében fontos az óvatosság, orvosi konzultáció szükséges.

FIGYELMEZTETÉS!

Gombára és gomba spórára allergiásoknak a fogyasztása nem javasolt.

Jelen információk csak tájékoztató jellegűek. A Bio shiitake gomba őrlemény nem gyógyszer, használata nem helyettesíti az orvosi terápiát, maximum kiegészítheti azt.  Tartsa be a leírásban foglaltakat és ne lépje túl az ajánlott napi adagot! Jelen termék fogyasztása nem helyettesíti az egészségtudatos, kiegyensúlyozott táplálkozást és az egészséges életmódot, vagy az orvosa által előírt gyógyszeres és egyéb kezelési módokat.

Kérdéseivel forduljon orvosához.

Vélemények a termékről

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írd meg véleményed!

Mit vettek még, akik ezt vették?