Oldalunkon a  felhasználói élmény fokozásának érdekében cookie-kat (sütiket) alkalmazunk. A honlapunk használatával tájékoztatásunkat tudomásul veszed. Adatkezelési tájékoztató
Termékek Menü

Natur Tanya® Liposzómás C-vitamin + cink folyékony formában 200 ml

Bruttó ár:
5.830 Ft (4.591 Ft + ÁFA)
Folyékony c-vitamin, narancsos ízesítéssel.
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2020. november 30.
Mennyiség:db

Az internetes rendelések növekvő száma miatt előfordulhat, hogy a rendelés pillanatában még készleten lévő termék a csomag összekészítésekor már nem áll rendelkezésre. Ilyen esetekben telefonon felvesszük veled a kapcsolatot. Kérjük, figyelj, hogy érvényes telefonszámot adj meg, így könnyen utolérünk mi is és a futár is!

Termék leírása

A Liposzómák a természetben főleg az anyatejben fordulnak elő, ezek a gömböcskék teszik lehetővé, hogy a csecsemő szervezete a lehető leghatékonyabban tudja hasznosítani az anyatejben lévő tápanyagokat.

  • FOLYÉKONY C-VITAMIN
  • 40 NAPI ADAG
  • MAGAS BIOHASZNOSULÁS
  • GYOMORKÍMÉLŐ
  • 5 ML-BEN 1000 MG HATÓANYAG
  • NARANCS ÍZESÍTÉS
  • TERMÉSZETES ÉDESÍTŐSZERREL, STEVIÁVAL

Mik azok a liposzómák?

A liposzómák felfedezése Alec D. Bangham (1921-2010) brit hematológus nevéhez fűződik. A gyógyszeripar előszeretettel használja őket, egyes bioaktív anyagok hordozóiként, lehetővé téve ezáltal a hatóanyagok célszervhez való eljuttatását, csökkentve a különböző mellékhatásokat. A belsejében található üregnek köszönhetően lehetőség adódik arra, hogy a gyógyszer hatóanyagokat a szervezeten belül különböző helyekre szállítsák, célba juttassák. A liposzómák különböző kémiai és makromolekulákat képesek szállítani, ígéretesnek mutatkoztak a biológiailag aktív vegyületek potenciális szállítóeszközeként kozmetikumokban és gyógyszerekben. A liposzómák, olyan zárt rendszerek, amelyek gömb alakúak, kettős foszfolipid réteggel rendelkeznek, ugyanúgy, mint ahogyan az emberi sejtmembránoknál is ez jellemző, kémiai összetételük az élő sejtfalhoz hasonló. Átmérőjük néhány nm-től egészen néhány száz nm-ig terjedhet. A felfedezésüktől kezdve alaposan tanulmányozták őket az összetételüket, az előállításukat és a felhasználásukat illetően, mely számos alkalmazás előtt nyitotta meg az utat az alapkutatásban és az alkalmazott tudományokban.

Liposzómák előállítása

A liposzómák olyan amfifil (hidrofil-vízkedvelő, és hidrofób-víztaszító részt is tartalmaz) karakterű lipidek hidratálásakor keletkeznek, amelyek vizes közegben nem micellákba, hanem szabályos kettős rétegbe rendeződnek, majd önbezáródással sajátos, szférikus szerkezetet képeznek. Általánosságban elmondható, hogy a liposzómák előállításakor a lipideket szerves oldószerben feloldják, majd keverés közben a fázisátalakulási hőmérsékletük felett vízzel hidratálják. A hidratált lipid molekulák térben rendeződnek és a membránok kialakulásával létrejönnek a liposzómák. Majd általánosságban elmondható, hogy a szerves oldószert megfelelő módszerekkel (vákuum bepárlással, dialízissel, gélfiltrációval) eltávolítjuk a rendszerből. A hatóanyagot előzetesen, az oldhatóságának megfelelően a vizes vagy a szerves oldószer fázisban feloldjuk.

Liposzómák hatóanyag leadása

A szerkezet mind a tárolás, mind a leadás során változhat. A hatóanyag a liposzómák rétegeiből a szerkezet szétesésével szabadul fel.

Liposzómák hatóanyagleadása függ: a felhasználás módjától

a leadás általában függ:

  • a mérettől
  • hatóanyag paraméterei, oldékonysága
  • a hatóanyag és a lipid interakciója
  • lipidek érzékenységétől pl.: pH, enzim

10 érv a Natur Tanya® liposzómás C-vitamin mellett:

A liposzómás forma ellenállóbb az emésztésnek, és mivel termékünk az aszkorbinsav nátrium sóját tartalmazza (nátrium-L-aszkorbát), teljes tömegének 11%-át nátrium és 89%-át az aszkorbinsav teszi ki, így kíméletesebb a savasabb kémhatású aszkorbinsavval szemben.

  • KONCENTRÁLT,
  • SZERVES GYOMORKÍMÉLŐ C-VITAMINNAL,
  • MINDEZT LIPOSZÓMÁS FORMÁBAN
  • NEM TARTALMAZ MESTERSÉGES AROMÁT
  • VEGETÁRIÁNUS TERMÉK,
  • ÁLLATI EREDETŰ ÖSSZETEVŐKTŐL MENTES
  • FINOM NARANCSOS ÍZVILÁGGAL RENDELKEZIK
  • TÖBB, MINT 1 HÓNAPRA ELEGENDŐ MENNYISÉG
  • HOZZÁADOTT CUKOR NÉLKÜL
  • TERMÉSZETES NÖVÉNYI EREDETŰ
  • ÉDESÍTŐSZERREL
  • GLUTÉNMENTES FORMULA
  • GMO-MENTES LECITHINNEL
  • A NAPI AJÁNLOTT BEVITELI ÉRTÉK 12,5X-SZERESÉT TARTALMAZZA

A szerves liposzómás C-vitamin hatásai igen sokfélék:

  • hozzájárul az immunrendszer egészséges működéséhez
  • hozzájárul a normál pszichológiai funkció fenntartásához
  • hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez
  • antioxidáns hatása révén, hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez
  • hozzájárul a normál kollagénképződéshez és ezen keresztül az erek, a porcok, a fogak, fogíny, a bőr normál állapotának, működésének fenntartásához, valamint az egészséges csontozat fenntartásához
  • fokozza a vas felszívódását hozzájárul a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz
  • hozzájárul az E-vitamin redukált formájának regenerálásához

TÁPANYAGOK BIOHASZNOSULÁSA/FELSZÍVÓDÁSA: A LEGTÖBBET KIHOZNI AZ ÉLELMISZEREKBŐL (ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐKBŐL)

Nem minden tápanyagot lehet ugyanolyan mértékben hasznosítani. Más szóval különbözik a biológiai hasznosulásuk. A biológiai hasznosulás fogalmának megértése segít optimalizálni az étrendeket és meghatározni a megfelelő tápanyag ajánlásokat. A felszívódás és biohasznosulás szó, két külön fogalom és nem összekeverendő. A biológiai hasznosulásnak számos meghatározása létezik, de általában a tápanyag azon részét jelenti, mely az élelmiszerekből felszívódik és felhasználásra kerül a test működéséhez,

A felszívódás alatt azt a tápanyagmennyiséget értjük, amely felhasználható formájára lebomlott és amely ténylegesen felszívódik a szervezetben.

Az alábbi tényezőkön múlik a tápanyag biológiai hasznosulása az anyagcsere útvonal különböző állomásain:

  • a tápanyag felszabadulása a fizikai-kémiai mátrixból
  • az emésztőenzimek hatása a belekben
  • a bél nyálkahártya felszívó képessége
  • a bél falán való átjutás (a sejtekbe való bejutás, a mozgás közöttük vagy mindkettő)
  • a vérbe vagy a nyirokrendszerbe
  • disztribúció és raktározás
  • metabolikus és funkcionális felhasználás kiválasztás (a vizeleten vagy az ürüléken át)

Az egyes tápanyagok biohasznosulását külső és belső tényezők egyaránt meghatározzák, mint például az életkor, a nem, bizonyos életszakasz (terhesség), vagy például a szóban forgó tápanyag kémiai formája stb.

A C-vitamin a vékonybélből szívódik fel, egy nátrium-függő aktív transzport mechanizmuson keresztül. A C-vitamint egy esszenciális vitamin; számos állatfaj képes az előállítására, de az emberi szervezet nem képes szintetizálni, nem tárolja, ezért fokozottan oda kell figyelni a pótlására. Egy vízben jól oldódóvitamin, amely minden testszövetben előfordul. A liposzómás, folyékony C-vitamin egyik előnye, hogy biohasznosulása nagyobb mértékű, mint egy hagyományos likvid formának.

Mikor van szükségünk több C-vitaminra?

  • Intenzív sporttevékenység esetén
  • Aktív dohányosoknál
  • Betegség utáni felépüléskor/lábadozáskor
  • Bizonyos műtéti beavatkozások vagy lázas állapot esetén
  • Fogamzásgátlók vagy bizonyos gyógyszerek használata esetén
  • Alacsony zöldség-, és gyümölcsfogyasztás esetén
  • Stresszes életvitel esetében
  • Kiegyensúlyozatlan, egyoldalú vitaminhiányos táplálkozás esetében
  • Vashiányos állapot esetén
  • Tavaszi fáradtság esetén

Kinek ajánlott a liposzómás c-vitamin?

  • azoknak, akik a napi C-vitamin szükségletüket liposzómás C-vitamin formájában szeretnék kielégíteni
  • gyomorproblémákkal küzdőknek

Nettó térfogat: 200 ml

Összetevők: víz, nátrium-L-aszkorbát, emulgeálószerek {glicerin, lecitin (napraforgó)}, ízanyag (magnézium-hidrogén-citrát hidrát), cink-szulfát, savanyúságot szabályozó anyag (citromsav), színezék (béta-karotin), tartósítószer (kálium-szorbát), ízesítőanyag (narancs sűrítmény), stabilizátor (xantángumi), édesítőszer (szteviol-glikozidok), stabilizátor (nátrium-szelenit).

Adagolási javaslat: Naponta 1 teáskanál (5 ml), étkezés előtt folyadékban feloldva.

Vélemények a termékről

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írd meg véleményed!