Ropogós kérgű hajdinás házikenyér lisztkeverék 1000 g - Szafi Free
Nagyon könnyen használható gluténmentes kenyér lisztkeverék, melyből élesztő nélkül készíthetsz kenyeret. | |
Átlagos értékelés: |
![]() |
Elérhetőség: | Raktáron |
Várható szállítás: | 2021. január 21. |
|
Termék leírása
Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, maglisztmentes, élesztőmentes, szójamentes, kukoricamentes, burgonyamentes, rizsmentes, sütőpormentes, zsírszegény házi kenyér készíthető a lisztkeverékből, ami több nap után is puha marad.
Összetevők: Gluténmentes lisztek (hajdinaliszt, kölesliszt), keményítő (tápiókaliszt), rostok (útifűmaghéjliszt, bambuszrostliszt), térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályzó anyag (citromsav)
Ropogós héjú illatos házi cipó recept
Hozzávalók (kb. 500 g-os kenyérhez):
· 270 g Szafi Free házi kenyér lisztkeverék
· 3 g himalaya só (ízlés és só szerint változhat)
· 40 g frissen facsart 100%-os citromlé
· 300 g langyos víz
· ízlés szerint fűszerek: szárított fokhagymapor, vöröshagymapor, kenyérfűszer, magok, stb.
Elkészítés:
A vízben keverjük el a citromlevet, a sót, és a fűszereket (opcionális) majd adjuk hozzá a 270 gramm lisztkeveréket és gyúrjuk, majd dagasszuk a tésztát (kb. 2 percig).
5 percig pihentessük a tésztát, majd gyúrjuk át lisztezett (kb. 5 g liszt) felületen (úgy, hogy kissé lisztes maradjon a külső felülete).
1 gramm kókuszolajjal kenjük le a kenyér tetejét.
Majd pihentessük 20 percig a kenyeret. Ezalatt melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Előmelegített forró sütőben 180 fokon 50 percig süssük, majd 200 fokon 20 percig.
Rácson hagyjuk kihűlni, és csak ezután szeleteljük.
Átlagos tápérték 100g lisztkeverékben | |
Energia | 1368 kJ (324 kcal) |
Zsír | 1,2 g |
- amelyből telített zsírsavak | 0,6 g |
Szénhidrát | 60,6 g |
- amelyből cukrok* | 1,8 g |
Rost | 17,2 g |
Fehérje | 9,1 g |
Só | 0 g |
*Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz. | |
Az adatok tájékoztató jellegűek! |
Vélemények a termékről









