Oldalunkon a  felhasználói élmény fokozásának érdekében cookie-kat (sütiket) alkalmazunk. A honlapunk használatával tájékoztatásunkat tudomásul veszed. Adatkezelési tájékoztató
Termékek Menü
Szénhidrát-csökkentett termékekhez rostkeverék 500g - Szafi Reform Katt a képre a felnagyításhoz

Szénhidrát-csökkentett termékekhez rostkeverék 500g - Szafi Reform

Bruttó ár:
2.290 Ft (1.803 Ft + ÁFA)
Rostban gazdag gluténmentes, ízesítés nélküli natúr rostkeverék, amelyet más lisztekhez adagolva jelentősen csökkenthetjük a készétel szénhidráttartalmát.
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Sajnos már nem kapható!
Kifutás dátuma:
2018-07-10

Termék leírása

Összetevők: Bambuszrost, útifűmaghéj, savanyúságot szabályozó anyag (citromsav), sűrítő anyag (konjak gumi).

100g lisztkeverék energiatartalmából 733 kJ/183 kcal energia származik élelmi rostokból.
100 g kenyér energiatartalmából 185 kJ/46 kcal energia származik élelmi rostokból.

A Szafi Reform Hozzáadott cukrot nem tartalmaz.
Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.

Kiszerelése: 500g

Felhasználási javaslat:

Rostban gazdag kenyér recept (97 %-al csökkentett szénhidrát-tartalmú gluténmentes kenyér):

Hozzávalók:

  • 75 g Szafi Reform szénhidrát-csökkentett termékekhez rostkeverék
  • 12 g Szafi Reform bambuszrost liszt
  • 12 g foszfátmentes sütőpor (3 gramm szódabikarbónával helyettesíthető)
  • 3 g só
  • 2-4 g szárított őrölt fokhagyma (vagy más fűszerkeverék)
  • 3 db M-es tojás
  • 3 db M-es tojásfehérje
  • 90 g langyos víz (20 g vizet helyettesíthetünk 20 g frissen facsart citromlével, úgy még finomabb, lukacsosabb, és fehérebb színű lesz!)
  • Továbbá adható hozzá 1 tk. tojásfehérjepor, hogy szárazabb legyen a belseje.

Ez egy alap kenyér recept, ízlés szerint tovább turbózható: magokkal, szárított vöröshagymával, aszalt paradicsommal, olívabogyóval stb… Elkészítés: A száraz és folyékony hozzávalókat külön edényben keverjük el, majd dolgozzuk össze. 5 perc pihentetés után, a tésztából nedves kézzel formázzunk kenyeret, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. Formázható belőle bagett, zsemle, császárzsemle és kifli is, úgy 4 db. jön ki belőle. Tetejét éles késsel vágjuk be mélyen.
Sütés: Előmelegített 175 fokos légkeveréses sütőben 60-65 perc. Kifli, zsemle és bagett esetén 175 fokos légkeveréses sütőben 35 perc. Rácson hagyjuk kihűlni, és csak akkor vágjuk fel, ha már teljesen kihűlt.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írd meg véleményed ( Kérjük, hogy a gyors válasz érdekében a kérdéseket ne itt, hanem e-mailben tedd fel)



Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő