Oldalunkon a  felhasználói élmény fokozásának érdekében cookie-kat (sütiket) alkalmazunk.

 

 

A honlapunk használatával tájékoztatásunkat tudomásul veszed. 

 

 

Adatkezelési tájékoztató

Termékeink
Ingyenes szállítás
25 000 ft felett
Személyes átvételi lehetőség
Személyes átvételi lehetőség
Budapesti átvevőpontjainkon
Víztakarékos perlátor (belső rész) 1.7 l/perc - citromsárga
690 Ft (543 Ft + ÁFA)
Mennyiség:db

Víztakarékos perlátor (belső rész) 1.7 l/perc - citromsárga

690 Ft (543 Ft + ÁFA)
Mennyiség:db

1,7 liter/perc - 85 % vízmegtakarítás A műanyag perlátor bármely szabványos csap belső vagy külső menetes foglalatában is használható, az eddigi betét helyére rakva.

Ez a perlátor belső rész illeszkedik a belső menetes 22X1-es és a külső menetes 24X1-es foglalatba.

Vásárlás előtt győződj meg arról, hogy a jelenleg csapra szerelt perlátorból kivehető-e a belső rész, ellenkező esetben komplett perlátor (belső vagy külső menetes) vásárlását javasoljuk.

Átlagos értékelés: (14)
Elérhetőség: Már csak 1 db raktáron
Várható szállítás: 2024. április 17.

Az internetes rendelések növekvő száma miatt néha előfordulhat, hogy a rendelés pillanatában még készleten lévő termék a csomag összekészítésekor már nem áll rendelkezésre. Ilyen esetekben telefonon felvesszük veled a kapcsolatot. Kérjük, figyelj, hogy érvényes telefonszámot adj meg, így könnyen utolérünk mi is és a futár is!  

Termék leírása

A perlátor megnevezésében szereplő szín csak a különböző vízátfolyások megkülönböztetésére szolgál, a perlátor színes oldala beszerelés után nem látható!

Ma természetesnek vesszük, hogy ha kinyitjuk a csapot, akkor korlátlanul folyik belőle a tiszta csapvíz. Azonban ez nem biztos, hogy mindig így lesz. A víztakarékos perlátor egy olyan eszköz, amely úgy csökkenti a vízfogyasztásunkat, hogy azt gyakorlatilag alig vesszük észre a használat során. A perlátorok működési elve ugyanis az, hogy a csapból kifolyó vizet levegővel keverik össze, így az átfolyási érzet nem csökken jelentősen, csak maga a vízfogyasztás. Természetesen ha egy lábost akarunk megtölteni vízzel, akkor észre fogjuk venni, hogy sokkal lassabban telik meg.


Egy átlagos csapból egy perc alatt 12-15 liter víz folyik át.
 
Az általunk kínált perlátorok ezt a mennyiséget jelentősen, 1,7 l /percre csökkentik.
 
Perlátoraink egyedi jellemzője a vízkőmentes kivitel, amelynek köszönhetően gyakorlatilag korlátlan élettartamuk. 

A klasszikus perlátorok acél hálójában használat közben lerakódik a vízkő és az károsítja a szűrőt. A háló-kiképzésük miatt a víz meg tud akadni bennük, ami a baktériumok elszaporodását is eredményezheti.

Ezzel ellentétben víztakarékos perlátorainkban az acélháló műanyaggal van helyettesítve, melynek nagyobb az áteresztő képessége, így megelőzi a vízkő lerakódását még hosszú használat után is. Perlátorunk belső nagy áteresztő lemezeinek alakja segíti a gyors kiürülést a csap elzárása után, így nincs visszamaradt víz sem.

Ha a perlátor elszennyeződik, akkor az egy fogkefével könnyedén kitisztítható.

Vélemények a termékről

4.79
14 értékelés
(12)
(1)
(1)
(0)
(0)
Írd meg véleményed!
2023. 10. 12. -
Jó termék, csökkenti rendesen a víz mennyiségét, sajnos a gázkazán nem indult el ha ki volt nyitva a csap teljesen, nem éri el a minimális mennyiséget, ettől függetlenül jól használható elektromos bojlerhez, a szomszédnak adom majd oda, nekik bojler van.
2021. 07. 22. -
Igazolt vásárlás
Nagyon jó ! Érzésre mintha az eredeti lenne, de NEM fröcsög a csap mindenfelé. Kamasz gyerek mellet ez nagyon fontos. Nagyot fog a nyomáson, vagyis gázbojler mellé nem alkalmas.
2020. 12. 25. -
Lemértem és tényleg 1,7L/perc a fogyasztás emelett a perlátor mellett. Még talán nagyobb nyomás mellett is, mivel a tekereős (csavarós) csapnál ugyanúgy 1,7L/perc-et teljesít hiába nyitod meg jobban. Szerintem nagyon király, így tudom csökkenteni a vízszámlát is, ráadásul környezettudatosság szempontjából is előnyös a kevesebb vízhasználat. Fürdőszobába kézmosásra használt csaphoz elegendő az 1,7L/perc az biztos. Érdekesség, hogy sehol máshol nem lehet ilyen olcsón venni itt Magyarországon ilyen jó perlátort. Nézegettem Aliexpressen is, hiába olcsóbb, de 1,7L/perc-eset nem találsz. Meg hát ez 1x befektetés, egy ilyen perlátor jó életed végéig, csak időnként (0,5-1 évente) kiveszed, beáztatod ecetbe, ha netán vízkövesedne vagy a baktériumok felhalmozódnának rajta (ecet erre is jó). Szóval csak ajánlani tudom, megéri az árát. Minden háztartásban kötelezővé tenném a használatát.
2020. 11. 13. -
Sajnos nem jött be, pedig annyira drukkoltam.
Pedig nem gázkészülékünk van. A mosogató alatt van egy 5literes villanybojler, és mivel ezt használjuk legtöbbször kézmosásra, mosogatásra, ideális lett volna. De valamiért a csap elzárása után tovább folyik még a víz a csapból, 2,5 dl, egy teli bögre! Tudom, hogy a bojler miatt van egy kis elzárás utáni folydogálás, de a régi szűrőnkkel az csak 0,4dl.
A mosdónál pedig (az egy másik, 120l-es villanybojlerre van rákötve), perceket kell várni, mire odaér a melegvíz. Szóval valahogy úgy érzem, amit a megtakarítok a szűrővel, az elfolyik a mosdónál az elején, a mosogatónál pedig a végén.
Csalódott vagyok, mert csak azt írták a termékről, hogy gázkészüléknél okozhat problémát a túl szűk áteresztés miatt. De úgy látszik villanybojlerhez sem tökéletes. Egyedül a wc-ben lévő kézmosóhoz tudom használni, ott csak hideg víz van bevezetve. De nyilván nem az a legjelentősebb vízfogyasztásunk.
2020. 07. 16. -
Tényleg takarékos!
de ez egy kicsit túlzás,
a gázkazánt nem indítja el(kevés az átfolyás)
leöblíteni dolgokat is kicsit kevés
szerintem a 3l/perc átfolyású optimálisabb
az is takarékos mert az legtöbb gyári kb 10l/ perc átfolyású (megmértem!)
amúgy gyorsan megérkezett jó minőségű termék
a bolt is nagyon korrekt !!!
ajánlom!
2017. 11. 30. -
Nagyon hatásos! Megmértem, tényleg kb. 1,7 l/perc körül van az átfolyás, mégis szinte ugyanaz az érzet kézmosáskor, mint az előző kb. 8 l/perces perlátorral.
2017. 06. 13. -
Igazolt vásárlás
Nem gondoltam volna hogy ilyen hatékony. Nagyon sokat lehet vele spórolni. Mindent lecserélek ezek után. Lassabban jön a víz, korábban rengeteg víz elfolyt a semmibe. Aki spórolni akar annak csak ajánlani tudom.
2017. 05. 09. -
Ez volt az első perlátor, amit megvettem és azóta a nagyobb áteresztőbetéteket is megvásároltam.
Ezt a fürdőszobai mosdónál használjuk, mert ott a kézmosás és fogmosáshoz pont elég az 1,7l percenként. Nagyon hasznos találmány.
2016. 05. 16. -
2016. 04. 27. -
Csak itt láttam így, hogy elég a betétet megvenni, már ez is jelentős megtakarítás (50 %). A mosogatóra és a mosdókagylóra vettem, nagyon elégedett vagyok. Az első napokban kipróbáltam, hogy bedugott mosogatóval, de folyó vízzel mosogatok. Kisebb adagoknál nem telik meg a mosogató, mire végzek, pedig így az öblítés is megoldott.
A szállítás mindössze két nap volt.
2015. 10. 31. -
Én már másodszor rendeltem,és meg vagyok elégedve vele.
2015. 09. 23. -
Régen gondolkodtam rajta, hogy megvegyem, nehezen találtam rá, de nagyon bevált. Sajnos nálunk a családban figyelmetlenségből is hagynak nyitva csapokat - ez még többet "fogyaszt", mintha valóban használnánk a vizet. Pontosan nem mértem meg az átfolyást, de érzékelhetően lassabban jön a víz (pl. nehezebben telik meg ugyanaz az edény vagy a mosogató), közben pedig az az érzés, hogy "jön a víz". Ráadásul még hangosabb is, tehát könnyebb észlelni az esetleges rendellenességeket.
2014. 10. 20. -
Igazolt vásárlás
Nagyon jó dolog. Bánom, hogy csak most rendeltem. Egy mosdóhoz, ahol csak fogmosás, és kézmosás történik, maximálisan megfelel.
2014. 05. 05. -
Csak azon tűnődöm hogy miért nem alapból ilyen perlátorok vannak a csaptelepekben ? Kézmosásnál észre sem veszed mennyi víz folyik el ( jelen esetben 1.55liter/perc saját mérés ) Csak ajánlani tudom , főleg ott ahol sok gyermek van a családban :)