Oldalunkon a  felhasználói élmény fokozásának érdekében cookie-kat (sütiket) alkalmazunk.

 

 

A honlapunk használatával tájékoztatásunkat tudomásul veszed. 

 

 

Adatkezelési tájékoztató

Termékeink

Kakaóvaj – bőrünk téli-nyári testőre

Nyakunkon a nyár, gondolatban már fél lábbal a vízparton süttetjük magunkat és kortyoljuk a finom hűsítő italokat.

Bőrünk védelméről érdemes azelőtt gondoskodni, hogy a nyári melegben vagy a téli hidegben kirepedezne ezért adunk néhány tippet arra, hogy mit használj.

A kakaóvaj hatása csodálatos: tulajdonságairól írtunk már, és nem győzünk még többet mesélni róla, hiszen fantasztikus illata mellett a hatása is mennyei.

A nyers kakaóvajat napozáshoz vagy akár napozás után is testápolóként használva segít távol tartani a bőrödtől a káros ultraibolya sugarakat, UVA és UVB védelmet nyújt. Közvetlenül kenheted a bőrödre: lábra, karodra vagy az arcodra, éppen annyit fog felvenni, amennyire szükség van. A kakaóvaj védelmet biztosít a külső hatások és a bőr között, így  segíti a bőröd nedvességtartalmát megőrizni. Használhatod szolárium után is!

A kakaóvaj fényvédő faktora 6-8 közötti, így még félárnyékos helyen is szépen barnulhatsz vele. A kakaóvajat hajra is kenheted, ápolja és védi a nap káros sugaraitól.

Készítsd el egyszerűen és gyorsan otthon a saját kakaóvajas kencédet, mutatunk néhány receptet:

 

Mandula olajos kakaóvaj testápoló krém

Hozzávalók:

2 evőkanál shea vaj

1 evőkanál kakaóvaj

3 evőkanál mandulaolaj

illóolaj tetszés szerint (elhagyható)

Elkészítése: A hozzávalókat gőz fölött összeolvasztjuk, majd levesszük a gőzről és addig kevergetjük, amíg langyosra nem hűl. Ha ez megvan, akkor hozzáadjuk az illóolajt. Ezután 10 percre a hűtőbe tesszük, majd kivéve habverővel krémesre keverjük, és ezután visszatesszük 2-3 napra a hűtőbe.

 

Kakaóvajas napozókrém

Hozzávalók:

50 gramm shea vaj

50 gramm kakaóvaj

100 gramm kókuszolaj

60 gramm méhviasz

50 gramm cink-oxid

illóolaj tetszés szerint (amennyiben használsz, úgy kerüld a fényérzékeny, tehát citrusos illóolajokat)    

Elkészítése: a méhviaszt és a kakaóvajat gőz fölött összemelegítjük, majd amikor összeolvadhat, hozzáadjuk a shea vajat és a kókuszolajt. Amikor összeolvadt minden hozzávaló, akkor vedd le a tűzről, és keverd bele az illóolaat majd apránként a cink-oxidot.

Jó ha tudod: a cink-oxid egy ásványi por, mely védi a bőröd a káros ultraibolya sugaraktól, teljesen biztonságosan használható aktív hatóanyag.

 

Tipp: válasz tetszés szerint tégelyt a kencédnek ITT <<<

 
Tartalomhoz tartozó címkék: receptek natúr kozmetikum