Barion Pixel

Oldalunkon a  felhasználói élmény fokozásának érdekében cookie-kat (sütiket) alkalmazunk.

 

 

A honlapunk használatával tájékoztatásunkat tudomásul veszed. 

 

 

Adatkezelési tájékoztató

Termékeink

Öntsünk otthon méhviaszgyertyát!

Nem csak azért, mert nagyon jó szórakozás és kiváló ajándék lehet bármilyen alkalomra - gondolván elsősorban a közelgő Karácsonyra - hanem a tiszta méhviaszból készült gyertya nagyszerűen tisztítja is a levegőt. Ráadásul ha még illóolajat is adunk hozzá, nagyon finom illatot varázsol lakásunkba és így a lelkünkre is nagyon kellemesen hat.

 

Az eljárás borzasztó egyszerű, nem kíván szakértelmet. Néhány hozzávaló kell csak, és persze szép üvegek, tartók, amibe önteni fogjuk a gyertyáinkat. Nekem az egyik nagy kedvencem a szép formájú befőttes üveg, de önthetjük a gyertyát dióhéjba vagy egyéb kreatív hőálló, mutatós tárolóba is. Cuki kis üvegtégelyeket találhatsz itt is: üvegtégelyek

Jöjjenek tehát az összetevők:

-használaton kívüli edény a felolvasztáshoz vagy főzőpohár

-méhviasz (méhviasz pasztilla vagy lap)

-illóolaj (ide kattintva válogathatsz: természetes illóolajok)

-fahéj és különböző egyéb száraz termések (opcionális)

-üveg, tároló, amibe a gyertyákat önteni fogjuk, ezek a cuki kis üvegek már kanóccal együtt érkeznek:)

-kanóc

-csipesz, ragasztószalag vagy hurkapálca

Méhviaszgyertya készítésének lépései:

1. Válasszuk ki a méhviaszt, amivel dolgozni szeretnénk. Teljesen mindegy, hogy lapokat vagy pasztillákat választunk. Keressünk egy használaton kívüli tálkát és vízfürdő felett olvasszuk meg benne a méhviaszt. Ha főzőpohárban készítjük, a főzőpoharat beleállíthatjuk a forró vízbe, forrás közben a méhviasz nagyon hamar felolvad. Ne engedjük túlmelegedni! 

 

 

 

 

 

 

2. Közben előkészíthetjük a kanócokat. Válasszuk ki a gyertyáknak szánt üvegeket, tartókat, és vágjuk a kanócokat az edény magasságánál legalább 2 centivel hosszabbra.

3. A feldarabolt kanócokat mártsuk bele a melegedő méhviaszba, majd egyenesítsük ki őket egy újságpapír felett és hagyjuk megszilárdulni őket. Ha talpas kanócunk van, csak mártsuk egy pillanatra az olvadó méhviaszba a kanóc talpát és „ragasszuk” a kiválasztott tartónk aljához. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Ha van kedvünk tegyünk az üveg aljára egész fahéjat vagy egyéb száraz termést. A megolvadt, meleg méhviaszból öntsünk egy ujjnyit a kiválasztott üveg aljára, majd azonnal helyezzük a közepébe a kanócot. Tartsuk így, míg meg nem szilárdul a méhviasz. Ha talpas kanócot használunk, ez a lépés kimarad:)

5. Ezután rögzítsük a kanóc végét egy hurkapálcához, ragasztószalaghoz vagy csíptessük meg egy ruhacsipesszel és öntsük fel az edényt méhviasszal. Az olvadó méhviaszhoz adagoltunk illóolajat és együtt olvasztottuk (25 g méhviaszhoz körülbelül 25 csepp fahéj illóolajat tettünk) Lehet kis rétegenként felönteni, és ezeknél a rétegeknél adni a gyertyához néhány csepp kedvenc illóolajat.  Az edény teteje alatt 1-2 centivel maradjon a méhviasz szintje.

6. Nem maradt más hátra, mint megvárjuk, míg teljesen megszilárdul a méhviasz, és már készíthetjük is a gyertyánknak a gyönyörű díszcsomagolást.

Tipp! Válasszunk az alkalomhoz és a meglepni kívánt személyhez illő illóolajokat. Karácsonykor nagy kedvenc a fahéj, narancs, citrom és talán még a kókusz is, de bármilyen más illóolaj vagy parfümolaj is használható hozzá.

Tartalomhoz tartozó címkék: receptek DIY ajándékötletek