Oldalunkon a  felhasználói élmény fokozásának érdekében cookie-kat (sütiket) alkalmazunk.

 

 

A honlapunk használatával tájékoztatásunkat tudomásul veszed. 

 

 

Adatkezelési tájékoztató

Termékeink

Shea tippek, ötletek

Az őszi-téli hűvös időben a bőrünk hamarabb kiszárad, kirepedezik és bizony nem könnyű ilyenkor megfelelően hidratálni. A shea vaj az egyik legjobb natúr, vegyszermentes bőrápoló vaj, amit számtalan bőr problémára lehet használni.

Mire használhatod?

Gyulladáscsökkentő hatása miatt a shea vaj többféle allergiás kiütésre, ekcémára, égető érzésre is nyugtató hatással van. Hosszú távú használata megszünteti a bőrirritációt – különösen, ha mosóporod, öblítőd is vegyszermentes.

Enyhébb égési tünetekre, régi hegek gyorsabb gyógyítására is alkalmazzák ősidők óta Afrikában, és mára már a nyugati világ is felfedezte.

 

Ki használhatja? 

Már kisbabádat is fürdetheted shea vajból készült szappannal, ezzel megelőzheted, hogy allergiái alakuljanak ki a vegyszerektől. Kismamáknak pedig segíthet a terhességi csíkok (striák) kisimításában és a bőr rugalmasabbá tételében. Így megelőzésképpen már a terhesség alatt is bátran használhatod.

 

Mit tartalmaz?

Ez a bársonyos vaj nem véletlen bír gyógyhatással, hiszen jelentős mennyiségű sztearinsavat, olajsavat, és kisebb mennyiségben linol-, palmitin- és linolénsavat tartalmaz.

A shea dióból kinyert shea vaj egyik nagy előnye, hogy nyersen is rögtön használható, nem szükséges tehát semmilyen vegyi anyag a feldolgozásához. Illatosítani természetes illóolajok hozzákeverésével lehet.

 

Hogyan használd a shea vajat?

  • hajpakolásnak: keverd össze 1:1arányban kókuszolajjal és már mehet is a hajadra. 30 perc múlva mosd le zsíros hajra szánt samponnal (pl teafa olajossal)
    A hajad meghálálja ezt a szuper pakolást.

  • ajakápoló: itt egyszerű és gyors receptet találsz a hidratáló ajkaknak

  • testápolásra, kézápolásra, sarokápolónak: fürdés vagy zuhanyozás után a natúr shea vajat kend a nedves bőrödre, masszírozd be a bőrödbe és élvezd a shea vaj hidratáló kényeztetését. Hideg időben érdemes a sheatömböt a radiátor közelében tartani, így egy kicsit megolvad és könnyebben kenhető.

 

Extra tipp: a sima, natúr shea vajat “felturbózhatod” kedvenc illóolajoddal: olvaszd fel a shea vajat vízgőz felett, majd a gőzről levéve cseppents bele az illóolajat és töltsd tégelybe, így könnyebben adagolhatod.

Tartalomhoz tartozó címkék: praktikák receptek shea vaj