Egyszerű csoki recept 4 összetevőből
- 100 g kakaóvaj
- 50 g bio kakaópor
- 30 g bio aszalt vörös áfonya
- 20 g termelői nektár méz (egy bő evőkanálnyi) vagy agave szirup vagy nyírfacukor
Elkészítés:
A kakaóvajat óvatosan vízgőz felett felolvasztjuk, beleszitáljuk a kakaóport és jól összekeverjük. Belerakjuk a mézet, megint jól elkeverjük. Jöhet az áfonya, amit előzőleg apróbb darabokra vágtunk, megkeverjük, hogy jól átjárja a csoki, majd az áfonyakat kiszedjük egy kis tányérra.
Pici muffin formába öntjük (20 g-os), 10 db lesz belőle.
A formákat kb 3/4-ig töltjük csokival és utána elosztva beszórjuk az áfonyákat.
Amikor kész, még melegen gyorsan berakjuk a fagyasztóba kb 1-2 órára (így szép fényes lesz a csoki).
Utána ki a formából és tetszőlegesen tárolható.
Mivel jó kemény, nem szükséges hűtőben tartani, hacsak nincs óriási hőség... ;)