Barion Pixel

Oldalunkon a  felhasználói élmény fokozásának érdekében cookie-kat (sütiket) alkalmazunk.

 

 

A honlapunk használatával tájékoztatásunkat tudomásul veszed. 

 

 

Adatkezelési tájékoztató

Termékeink
Ingyenes szállítás
25 000 ft felett
Személyes átvételi lehetőség
Személyes átvételi lehetőség
Budapesti átvevőpontunkon
Nyílgyökér liszt 250 g - Naturmind
1.090 Ft (858 Ft + ÁFA)

Nyílgyökér liszt 250 g - Naturmind

1.090 Ft (858 Ft + ÁFA)
A nyílgyökér növényből kinyert por természetes keményítő.
Átlagos értékelés: (2)

Az internetes rendelések növekvő száma miatt néha előfordulhat, hogy a rendelés pillanatában még készleten lévő termék a csomag összekészítésekor már nem áll rendelkezésre. Ilyen esetekben telefonon felvesszük veled a kapcsolatot. Kérjük, figyelj, hogy érvényes telefonszámot adj meg, így könnyen utolérünk mi is és a futár is!  

 

Vélemények a termékről

5.00
2 értékelés
(2)
(0)
(0)
(0)
(0)
Írd meg véleményed!
2021. 09. 21. -
Régóta használom dezodor készítéséhez. Nagyon kiadós, sokáig elég.
2017. 04. 15. -
Igazolt vásárlás
Deóba tettem, sok amerikai-angol-kanadai honlapon olvastam a jó tulajdonságairól. A deó maga ugyan nem lett a kedvencem, de a következő receptben, amit kipróbálok majd, szintén szerepel ez a liszt, így el fog fogyni.

Termék leírása

Forró vízzel keverve keményítőként használható szószokhoz, mártásokhoz, levesekhez.

A nyílgyökér liszt fehér színű, íztelen, hintőpor jellegű, könnyen emészthető keményítő. Ez a sokoldalú alapanyag a Karib-tenger és Dél-Amerika térségében termő nyílgyökér (arrow root) növény földalatti gumójából készül.

Maga a növény dísznövényként is ismert, de leginkább a növény gyökeréből készült liszt az, amelynek népszerűségét köszönheti.

Hogyan használd a konyhában a nyílgyökérliszet?

A nyílgyökér liszt gluténmentes, ezért a lisztérzékenyek étrendjébe könnyen beilleszthető.

Sűrítéshez a kukoricakeményítőhöz hasonlóan alkalmazható, azzal a különbséggel, hogy kb feleannyit szükséges belőle használni, azaz 1 evőkanál kukoricakeményítő helyett elegendő fél evőkanál nyílgyökérlisztet használni.

A szószok készítésekor a receptben szereplő nyílgyökérlisztet érdemes először egy kis hideg vízzel elekeverni és így adagolni az ételhez, mert gyorsan sűrűsödik.

A gyümölcszselék készítésekor a zselé megtartja átlátszóságát, ezért nagyon népszerű alapanyag.

A nyílgyökérliszt külsőleg is használható

Alkalmazható bőrproblémák kezelésére is, például a himlő és üszkösödés okozta bőrfertőzések és viszketés helyi kezelésére, babaápolásban hintőporként, fekélyek és sebek helyi kezelésére is kiváló.