Az internetes rendelések növekvő száma miatt néha előfordulhat, hogy a rendelés pillanatában még készleten lévő termék a csomag összekészítésekor már nem áll rendelkezésre. Ilyen esetekben telefonon felvesszük veled a kapcsolatot. Kérjük, figyelj, hogy érvényes telefonszámot adj meg, így könnyen utolérünk mi is és a futár is!
Vélemények a termékről
Termék leírása
Forró vízzel keverve keményítőként használható szószokhoz, mártásokhoz, levesekhez.
A nyílgyökér liszt fehér színű, íztelen, hintőpor jellegű, könnyen emészthető keményítő. Ez a sokoldalú alapanyag a Karib-tenger és Dél-Amerika térségében termő nyílgyökér (arrow root) növény földalatti gumójából készül.
Maga a növény dísznövényként is ismert, de leginkább a növény gyökeréből készült liszt az, amelynek népszerűségét köszönheti.
Hogyan használd a konyhában a nyílgyökérliszet?
A nyílgyökér liszt gluténmentes, ezért a lisztérzékenyek étrendjébe könnyen beilleszthető.
Sűrítéshez a kukoricakeményítőhöz hasonlóan alkalmazható, azzal a különbséggel, hogy kb feleannyit szükséges belőle használni, azaz 1 evőkanál kukoricakeményítő helyett elegendő fél evőkanál nyílgyökérlisztet használni.
A szószok készítésekor a receptben szereplő nyílgyökérlisztet érdemes először egy kis hideg vízzel elekeverni és így adagolni az ételhez, mert gyorsan sűrűsödik.
A gyümölcszselék készítésekor a zselé megtartja átlátszóságát, ezért nagyon népszerű alapanyag.
A nyílgyökérliszt külsőleg is használható
Alkalmazható bőrproblémák kezelésére is, például a himlő és üszkösödés okozta bőrfertőzések és viszketés helyi kezelésére, babaápolásban hintőporként, fekélyek és sebek helyi kezelésére is kiváló.