Barion Pixel

Oldalunkon a  felhasználói élmény fokozásának érdekében cookie-kat (sütiket) alkalmazunk.

 

 

A honlapunk használatával tájékoztatásunkat tudomásul veszed. 

 

 

Adatkezelési tájékoztató

Termékeink

Csoki, ahogy mi csináljuk

Egyszerű csoki recept 4 összetevőből

Hozzávalók:
  •   100 g kakaóvaj
  •   50 g bio kakaópor
  •   30 g bio aszalt vörös áfonya
  •   20 g termelői nektár méz (egy bő evőkanálnyi) vagy agave szirup vagy nyírfacukor

 

Elkészítés:

A kakaóvajat óvatosan vízgőz felett felolvasztjuk, beleszitáljuk a kakaóport és jól összekeverjük. Belerakjuk a mézet, megint jól elkeverjük. Jöhet az áfonya, amit előzőleg apróbb darabokra vágtunk, megkeverjük, hogy jól átjárja a csoki, majd az áfonyakat kiszedjük egy kis tányérra. 

Pici muffin formába öntjük (20 g-os), 10 db lesz belőle.

A formákat kb 3/4-ig töltjük csokival és utána elosztva beszórjuk az áfonyákat. 

Amikor kész, még melegen gyorsan berakjuk a fagyasztóba kb 1-2 órára (így szép fényes lesz a csoki).

Utána ki a formából és tetszőlegesen tárolható.

Mivel jó kemény, nem szükséges hűtőben tartani, hacsak nincs óriási hőség... ;)