Oldalunkon a  felhasználói élmény fokozásának érdekében cookie-kat (sütiket) alkalmazunk. A honlapunk használatával tájékoztatásunkat tudomásul veszed. Adatkezelési tájékoztató
Termékek Menü

Babassu olaj 100 ml

Bruttó ár:
1.790 Ft (1.409 Ft + ÁFA)

100% finomítatlan, Fair Trade, bio babassu olaj.

Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (1)
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2020. november 30.
Mennyiség:db

Az internetes rendelések növekvő száma miatt előfordulhat, hogy a rendelés pillanatában még készleten lévő termék a csomag összekészítésekor már nem áll rendelkezésre. Ilyen esetekben telefonon felvesszük veled a kapcsolatot. Kérjük, figyelj, hogy érvényes telefonszámot adj meg, így könnyen utolérünk mi is és a futár is!

Termék leírása

Masszázsolajként alkalmas testápolók, krémek előállítására, és természetesen bázisolajként szappan előállítására.

A finomítatlan bio-babassu-olaj csodálatos illata a diófélékre emlékeztet; túlnyomórészt telített zsírsavakból áll, és ezért 24°C alatti hőmérsékleten szilárd halmazállapotú. Hő hatására azonnal elolvad, és lágy, selymes érzést kölcsönöz a bőrnek. A babassu-olaj állagánál fogva rendkívül könnyen oszlik el, ezért különösen gyorsan felszívódik a bőrbe és a hajba, és hosszú időre megóvja a kiszáradástól.

Más növényi olajokból készült krémekkel szemben az az előnye, hogy csupán igen csekély mennyiségű telítetlen zsírsavat tartalmaz.

Brazília észak-keleti részén kereken 500 család él a babassupálma gyümölcséből, a dióból készülő bio-babassu-olaj előállításából. Több mint 20 évvel ezelőtt szövetkezetbe tömörültek. A projekt 2001 óta rendelkezik tanúsítvánnyal (IBD MA 001). A babassupálma minden része felhasználható, tehát az egész növény gazdasági értéket képvisel: a törzs és a levelek alkotják a házak építőanyagát,  a növény rostjaiból a legkülönbözőbb tárgyakat állítják elő, a leveleket pedig a földek trágyázására használják.

A növény legfontosabb része azonban a dió, mivel ebből nyerik az emberi és állati táplálékok lényeges alkotóelemeit. A babassudió héjából növényi szenet nyernek. A mezokarpiumból (ez a héj felülete és a dió belső része közötti részt jelenti), értékes pépet készítenek gyermekek számára.  Végezetül a magból nyerik az olajat, és az olajpogácsa (az olaj extrakciója során visszamaradt hulladék) magas fehérjetartalmánál fogva állati takarmányként szolgál.

Az általunk forgalmazott babassu-olaj finomítatlan.

Dekantálás és mechanikus, rendkívül finom szűrő alkalmazásával kerül sor a babassu-olaj szennyező részecskéktől történő megszabadítására, mégpedig a babassu-olaj teljes színanyagának, kellemes illatának, és valamennyi ápoló tulajdonságának megőrzésével!

A termék bio-tanúsítvánnyal rendelkezik, és a dió felnyitása kézzel történik. A diónak kereken a 90 %-a egészben távolítható el a héjából, így az olaj - ellentétben a mechanikus eljárással felnyitott dióból nyert olajjal - hosszan eltartható.

Fair trade-termék, mivel méltányos árat fizetünk a gyártó szövetkezetnek. A diót feltörő nők, akik egyben a szövetkezet tulajdonosai, így kereken 40%-kal kedvezőbb árat kaphatnak a dióért, mint a helyi piacon a felvásárlóktól, és ez a tény jelentősen hozzájárul a jövedelmi helyzetük javításához. A babassu-olaj sajnos nem viselheti a fair trade pecsétet (mint például FLO [Fairtrade Labelling Organisations International]), mivel a babassu-olajra vonatkozóan nem létezik standard.

A diófélékre allergiás személyeket óvatosságra intjük, mivel a babassu a kókuszpálmák családjába tartozik, és a diófélékre allergiás személyek esetében nem zárható ki az allergiás reakciók fellépése.

Vélemények a termékről

5.00
1 értékelés
5
(1)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írd meg véleményed!
| 5 / 5 csillag!
2015. 07. 31.
A hajamra kenem, alaposan eloszlatom és nem mosom ki. A hajfestéstől, napsütéstől száraz, szalmaszerű hajamat csodálatosan rendbe tette. Heti 2x-3x használom, már pár hét alatt csodát tett a hajammal.

Mit vettek még, akik ezt vették?

Raktáron
2.190 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(12)
Raktáron
60 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(2)
Raktáron
1.790 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(20)