Az internetes rendelések növekvő száma miatt néha előfordulhat, hogy a rendelés pillanatában még készleten lévő termék a csomag összekészítésekor már nem áll rendelkezésre. Ilyen esetekben telefonon felvesszük veled a kapcsolatot. Kérjük, figyelj, hogy érvényes telefonszámot adj meg, így könnyen utolérünk mi is és a futár is!
Vélemények a termékről
Termék leírása
A GAL K-komplex étrend-kiegészítő csepp adalékanyagok nélkül tartalmazza a K1- és K2-vitamin bioaktív MK-7 változatát a természetben megtalálható formájában, virágillóolajok kivonatából előállítva, fölszívódást segítő kókusz/pálmaolajban oldva.
Íze nincs, ételbe is cseppenthető, így gyermekeknek is könnyen adható.
Semmilyen adalékanyagot nem tartalmaz!
Összetétel MCT-olaj (kókusz- és pálmaolajból), fillokinon (K1- vitamin), menakinon-7 (K2-vitamin), természetes antioxidáns: E-vitamin (kevert tokoferolokból)
Kiszerelés: 20 ml (30 x 500 mcg)
A Gal K-Komplexről bővebben:
A K-vitamin a D-, E- és az A-vitaminhoz hasonlóan a zsírban oldódó vitaminok csoportjába tartozik. K-vitamin nélkül elképzelhetetlen a véralvadás, hisz hozzájárul az ehhez szükséges egyik fehérje, a protrombin képződéséhez. E mellett az egészséges csontképződésben is fontos szerepe van.
A K1-vitaminról az utóbbi években kiderült, hogy nagyon nagy mennyiségben való fogyasztása képes növelni a K3-vitamin termelődését a szervezetben és azt is megállapították, hogy annak jelentős része a szöveteinkben K2-vitaminná alakul. Ezért a K-komplex étrend-kiegészítő cseppek a K2-vitamin mellett K1-vitamint is nagy mennyiségben tartalmaznak.
A K2-vitamin legfontosabb szerepe a szervezetben, hogy képes aktiválni olyan fehérjéket, melyek azért felelősek, hogy a kalcium oda épüljön be, ahová szükséges (a csontokba, fogakba) és ne oda, ahol árt (lágyszövetek, erek). A K2-vitamin fogyasztással arányosan csökken a koszorúér-elmeszesedés és a csontritkulás előfordulása. A K2-vitamin az egészséges csontozat és fogazat kialakulásán és megőrzésén túl még sok egyéb jó hatással rendelkezik (pl.: Alzheimer-kór, inzulin-érzékenység). Élelmiszereink közül K2-vitamin jelentős mennyiségben csak az állati belsőségekben (főleg agy, velő, máj és herék) fordul elő, illetve a másfél évnél tovább érlelt sajtokban (pl: parmezán). K-vitamint tartalmazó zöldségek és gyümölcsök: spenót, paprika, zöld saláták, spárga, karfiol, kelbimbó, málna, eper, zöld tea, avokádó.
Az ember K-vitamin szükségletét csak felerészben fedezi a táplálékkal felvett és a bélrendszerben élő baktériumok által termelt K-vitamin. A GAL (SynergyTech) - K-komplex étrend-kiegészítő cseppek elkészítésénél a K2-vitamin legaktívabb menakinon-7-es változatának kizárólag a természetben megtalálható transz- formáját használják, méghozzá virágesszencia olajokból előállítva. A K2- és K1-vitamint kókusz- és pálmaolaj-kivonatban (ún. MCT-olajban) oldva tartalmazza a készítmény, mely tovább segíti a fölszívódását. A nagyfokú stabilitás miatt pedig természetes E-vitamin-komplexet tartalmaz, azaz vegyes tokoferolokat, melyek napraforgóból vannak kivonva.