Oldalunkon a  felhasználói élmény fokozásának érdekében cookie-kat (sütiket) alkalmazunk. A honlapunk használatával tájékoztatásunkat tudomásul veszed. Adatkezelési tájékoztató
Termékek Menü

Gazdálkodj felelősen! társasjáték

Bruttó ár:
4.890 Ft (3.850 Ft + ÁFA)

"Játék azok számára, akiknek nem csak a pénz számít."

A "Gazdálkodj okosan!" mintájára készült, a környezetbarát életmódra nevelő társasjáték.

7-8 éves kortól ajánlott.

Átlagos értékelés: Nem értékelt
Elérhetőség: Már csak 1 db raktáron
Várható szállítás: 2019. február 27.
Mennyiség:db

Minden tőlünk telhetőt megteszünk a pontos készletkijelzés érdekében, azonban az üzleteinkben megnövekedett érdeklődés miatt előfordulhat, hogy a rendelés pillanatában még készleten lévő termék a csomag összekészítésekor nem áll rendelkezésre. Ilyen esetekben mindenképp felvesszük veled a kapcsolatot!

Termék leírása

A játék célja, hogy az erõforrásainkkal való felelõs gazdálkodás alapjait segítsen játékos formában elsajátítatni, miközben egy önálló háztartás kiépítésének lépéseit járja végig.
 

A játék hosszú távú gondolkodásra késztet, a mindennapi tevékenységeink társadalmi, környezeti hatásait is megvilágítja. Mivel a mindennapi gazdálkodásunknak a pénzgazdálkodás is része, ezért a játék során is fontos szerepet játszik. Különösen azért, mert a pénzügyi döntéseink tovagyûrûzõ hatását sokszor nehezen vesszük észre, nem tudatosítjuk magunkban. Pedig az egész gazdaságunk alapja a pénzügyi rendszer, aminek a magánemberek pénzügyi, banki tevékenysége is része. A megtakarításainkról szóló döntéseinknek ugyanúgy társadalmi, környezeti hatásai vannak, mint annak, hogy mit vásárolunk.

A társasjáték jól használható környezeti nevelési eszköz is lehet, hiszen ezekrõl az összefüggésekrõl viszonylag keveset hallanak a gyerekek, és a játék során észrevétlenül sajátíthatják el a témához kapcsolódó legfontosabb ismereteteket, tudást.

A "Gazdálkodj felelősen!" társasjáték játékszabálya

A játékot 2-6 játékos játszhatja, az apró bábuk és dobókocka miatt 3 éves kor alatt semmiképp nem ajánlott, 8 éves kortól élvezhető a társasjáték.

A játék célja, hogy az erőforrásainkkal való felelős gazdálkodás alapjait segítsen játékos formában elsajátíttatni, miközben egy önálló háztartás kiépítésének tépéseit járjuk végig. Hosszú távú gondolkodásra késztet, hiszen a mindennapi tevékenységeink társadalmi, környezeti hatásait is megvilágítja. Mivel a mindennapi gazdálkodásunknak a pénzgazdálkodás is része, ezért a játék során is fontos szerepet játszik. Különösen azért mert a pénzügyi döntéseink tovagyűrűző hatását sokszor nehezen vesszük észre, nem tudatosíjuk magunkaban. Pedig az egész gazdaságunk alapja a pénzügyi rendszer, aminek a magánemberek pénzügyi, banki tevékenysége is része. A megtakarításainkról szóló döntéseinknek ugyanúgy társadalmi, környezeti hatásai vannak, mint annak, hogy mit vásárolunk. Ökotakarék néven azt a kezdeményezésünket hívjuk, amenynek célja olyan pénzügyi termékek létrehozása, amelyek biztosíják azt, hogy megtakarításainkat csak olyan területeken forgatják, amelyeknek kimondottan pozitív társadalmi, környezeti hatásuk van.

Az első játék megkezdése előtt a színes házalaprajzokat fel kell vágni, hogy a játék során meg lehessen vásárolni és nyerni a különböző beredendezési tárgyakat.

A játék kezdetén minden játékos 100.000 Ft-ot kap a következő címletekben:

- 2 db 20.000 Ft-os
- 2 db 10.000 Ft-os
- 5 db 5.000 Ft-os
- 5 db 2.000 Ft-os
- 5 db 1.000 Ft-os

A játék a Start mezőről indul, az kezdheti, aki a legnagyobbat dobja. A következő körökben a Start mezőn való áthaladás 40.000 Ft-ot ér, míg a belépéskor 60.000 Ft-ot kap a játékos a pénztártól.

A házat nem kell megvásárolni, azt az első kör teljesítése után minden játékos megkapja. Eszközöket és berendezési tárgyakat csak a ház birtokában lehetséges vásárolni. A játék megnyeréséhez a ház teljes beredezése mellett szükséges 100.000 Ft értékű takarékbetéttel is rendelkeznie a játékosnak.

A játék során a következők beszerzése szükséges:

Kinti eszközök:

- Komposztáló keret: 15.000Ft
- Esővízgyűjtő: 10.000 Ft
- Madáretető: 3.000 Ft
- Kerékpár: 30.000 Ft
- Napkollektor: 300.000 Ft

Házbelső:

- Szobabútor: 300.000 Ft
- Fürdőszoba: 200.000 Ft
- Mosógép: 50.000 Ft
- Konyha és kamra: 200.000 Ft
- Hűtő: 50.000 Ft

Növények:

- Veteményes / palánták: 5.000 Ft
- Gyümölcsfák: 10.000 Ft

A játék során az 1. mezőn lehetőség van takarékbetét váltására, amely után kamatot kap a játékos. A takarékbetét készpénzként is használható, eszközök és berendezések vásárlására is fordítható.

A társasjáték tartozékai:

- 6 db különböző színű bábu és egy dobókocka kis tasakban
- 52 db szerencsekártya
- 60 db 50.000 Ft-os takarékbetét
- 30 db 100.000 Ft-os takarékbetét
- Játékpénz
- 6 db fekete-fehér házalaprajz
- 6 db színes házalaprajz
- Kihajtható játéktábla

 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írd meg véleményed ( Kérjük, hogy a gyors válasz érdekében a kérdéseket ne itt, hanem e-mailben tedd fel)Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

mit vettek még, akik ezt vették?

Raktáron
380 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!
Már csak 5 db raktáron
530 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!