Oldalunkon a  felhasználói élmény fokozásának érdekében cookie-kat (sütiket) alkalmazunk.

 

 

A honlapunk használatával tájékoztatásunkat tudomásul veszed. 

 

 

Adatkezelési tájékoztató

Termékeink
Ingyenes szállítás
25 000 ft felett
Személyes átvételi lehetőség
Személyes átvételi lehetőség
Budapesti átvevőpontjainkon
Üvegtisztító kendő szett 2 db-os- Vixi
4.900 Ft (3.858 Ft + ÁFA)
Mennyiség:db

Üvegtisztító kendő szett 2 db-os- Vixi

4.900 Ft (3.858 Ft + ÁFA)
Mennyiség:db

Üvegtisztító kendő szett a Vixitől.

Átlagos értékelés: (14)
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2024. április 24.

Az internetes rendelések növekvő száma miatt néha előfordulhat, hogy a rendelés pillanatában még készleten lévő termék a csomag összekészítésekor már nem áll rendelkezésre. Ilyen esetekben telefonon felvesszük veled a kapcsolatot. Kérjük, figyelj, hogy érvényes telefonszámot adj meg, így könnyen utolérünk mi is és a futár is!  

Termék leírása

A Vixi üvegtisztító kendő használható az ajtó- és ablaküvegek, tükrök, autó szélvédőjének tökéletes tisztításához.
Bármilyen koszos, poros, zsíros üveg- vagy tükörfelületről foltmentesen, csík- és homálymentesen távolíthatod el a szennyeződéseket tiszta vízzel, vegyszer nélkül a Vixi mikroszálas üvegtisztítóval.

Haszanálata: Vizezd be a sötétkék kendőt és könnyedén töröld át a felületet, ekkor a szennyeződés 90%-a eltűnik. Azonban az igazi varázslat akkor történik, amikor a száraz, világoskék üvegtisztítóval ismét áttörlöd az üveget. A Vixi üvegtisztítóval élmény az ablakpucolás!

A sötétkék üvegtisztító kendő mérete 40 × 40 cm.

A világoskék üvegtisztító kendő mérete 40 × 40 cm.

MIT KELL TUDNI A MIKROSZÁLRÓL ?

A mikroszálat Japánban találták fel, elterjedése a takarítás területén kb.15-20 éve kezdődött. A mikroszál egy szabad szemmel nem látható vastagságú szál, vastagságát denier-ben (rövidítve: den) mérik, mint a női nylonharisnyáét. A legvékonyabb nylonharisnya szálvastagsága 15 den, míg a csodatörlő mikroszálainak vastagsága 0,1 - 0,6 den. Minden egyes szál 100-120-szor vékonyabb az emberi hajnál, így pl.1 gramm súlyú anyagból 10 km hosszú szál készíthető .

A mikroszálas tisztítókendőkben millió ék alakú keresztmetszet van, melyek eltávolítják és csapdába ejtik a szennyeződéseket.

A MIKROSZÁLAS TÖRLŐKRŐL:

A mikroszálakból különböző eljárással készülnek a törlők. A gyártás során a szálakon hornyok és ékek keletkeznek, ezáltal lényegesen megnő a felületük. Az egyenetlen felületnek és a finom szálaknak köszönhetően a mikroszálak sokkal jobban eltávolítják a szennyeződést a különböző felületekről, mint a hagyományos szálak.

A gyártás során a mikroszálak felülete akkora lesz, hogy egy törlő a saját súlyához viszonyítva 6-7-szer több piszkot képes befogadni!

A préselt törlő (pl.vixi portörlő, optikai kendő) mikroszálait vagy kötőanyaggal és meleg hengerléses technikával, vagy kötőanyag nélkül, erős vízsugárral erősítik egymáshoz. E technika előnye, hogy ezzel a módszerrel a lehető legvékonyabb mikroszál felhasználásával készíthető textília. A préselt törlő további előnye, hogy könnyen vágható, végeinél nem bomlik, így nem szükséges eldolgozni. Hátránya, hogy sérülékenyebb, mivel szálai nem kapaszkodnak olyan erősen egymáshoz, mint a kötötteké.

A kötött vagy szövött törlők (pl.Vixi ablaktisztító, konyharuha) a leggyakrabban használt törlők. Előnyük, hogy a szövés által lazára hagyott szálak az egyenetlen felületeket is optimálisan tisztítják; továbbá a szövött textil igen tartós, hosszú élettartamú.

A MIKROSZÁL "MŰKÖDÉSE":

A törlő mozdulatok megtörik a szálak éleit, így távolítja el és szívja magába a kendő a szennyeződéseket, a felület karcolása nélkül. A kapilláris erő aktiválja, ezáltal bezárja a letörölt szennyeződéseket a kendőbe. A szennyeződések mélyen a kendőben maradnak, így Ön folyamatosan takaríthat anélkül, hogy a már felszívott kosz újra az éppen tisztított felületre kerüljön. Így időt és fáradtságot is megtakaríthat a mikroszálas kendőkkel, szivacsokkal, felmosókkal. A kendő meleg vizes öblítésével szabadulhat meg a bezárt szennyeződésektől. A tisztított felület olyan tiszta lesz, hogy később a kosz nehezebben marad meg rajta. 
Nedvesen használva a törlő magába szívja és megtartja a szennyeződéseket. A mikroszál nedves állapotban egy nagyon vékony vízréteget hagy maga után, amely igen hamar elpárolog, s a felület szinte cseppmentesen szárad. Fontos, hogy a vizet jól csavarjuk ki a törlőből! Használható konyhai berendezések és mosogatók, fürdőszobai felszerelések és kádak, ablakok és tükrök, ajtók és korlátok, játékok és asztalok, műanyag és fa székek, sőt még a ruhán frissen keletkezett foltok tisztításához is.

HASZNÁLATUK:

 • Minden területen és felületen alkalmazható törlőkendőt beszerezhetsz mikroszálból.
 • Tisztít, políroz, port töröl és szárít. Egy kendővel akár minden feladatot hatékonyan végez.
 • Kivételes nedvszívó képesség. Saját súlyához képest 7-szeres mennyiségű folyadékot, koszt szív magába.
 • A hagyományos kendőkhöz képest 1/3 idő alatt szárad.
 • Nedvesen és szárazon is használható.
 • Környezetbarát, mert csupán víz használatával, tisztítószer nélkül távolítja el még a mikroszkopikus baktériumokat is. Jelentősen csökken a papírtörlő használata.
 • Hypoallergén, így nem okoz gondot a takarítás az asztmában, allergiában szenvedőknek sem.
 • Nem karcol, nem hagy nyomot, magába szívja és bezárja a zsíros, olajos szennyeződéseket, port...
 • A puha, bársonyos tapintás és a szuper hatékony tulajdonságok a hosszú használat során alig kopnak, közben nem szakad, nem bolyhosodik, nem szöszöl.
 • Mérettartó, és a mikroszál kivételes tulajdonságait 4-500 mosás után is megőrzi.
 • Normál használat mellett 2 éven keresztül használható bel- és kültéren, autóban...
 • Könnyű súly, egy pamutkendőnél 40 %-kal könnyebb.

NÉHÁNY JÓ TANÁCS:

 • Ha mikroszálas törlővel takarítasz, ne használj tisztítószert!
 • Lehetőleg kevés vizet használj. Minél vizesebb a törlő, annál kevesebb piszkot tud felvenni, megtartani. Nedvesítés után a törlőt jól csavard ki.
 • Tisztításkor ne nyomd túl erősen a törlőt a felülethez, mert akkor a mikroszálak nem képesek teljes hatékonysággal „dolgozni”.
 • Használat után mosd ki a törlőt mosószappannal, jól öblítsd és csavard ki, majd akaszd ki száradni. Elegendő, ha csak többszöri használat ill. nagyfokú elszennyeződés esetén mosod ki mosógéppel. Szárítógépet csak alacsony hőfokon (max. 50 C°) használj! A mikroszálas termékeket nem lehet együtt mosni, más pamut termékekkel, csak mosózsák használatával, mert a vízben lévő szöszöket magukhoz vonzzák.
 • Mosáskor ne használj öblítőt, fehérítőt, mert összetapasztják a mikroszálakat és ezáltal elveszítik hatékonyságukat.
 • A mikroszálas törölközők az első 4-5 mosásnál a szálak közül a lerakódott festékanyagot kiengedik, nem a színükből veszítenek!

A törlő csak akkor fejti ki teljes hatását, ha már eltávolítottad vele az összes tisztítószer-maradványt a felületről (különösen kőburkolat, ablaküveg esetén).

Vélemények a termékről

4.50
14 értékelés
(12)
(0)
(0)
(1)
(1)
Írd meg véleményed!
2024. 04. 07. -
Igazolt vásárlás
Tegnapi nap folyamán próbáltam ki először ( bár, már évekkel ezelőtt megvettem) a terméket. Hozzáteszem utálok takarítani, de mivel egyedül élek, helyettem úgysem csinálja meg senki. Nagytakarítást csináltam, ablakpucolást is beleértve. Ezek a törlőkendők valami csodák! Nem tudom, hogy a Dénes nevű hozzászóló hogyan használta, de az én ablakaim még soha nem voltak ilyen kristálytiszták, gyönyörű átlátszóak. Mintha új üveg lenne benne. 10-ből 11 pontot adok rájuk.
2024. 02. 29. -
Évek óta csak ezt használom ablak és szemüveg pucolásra, barátaimat is megajándékoztam ilyen törlőkendőkkel!
2020. 10. 07. -
Sosem szerettem ablakot pucolni, de ezzel a két kendővel sokkal elviselhetőbb a folyamat és az eredmény is tökéletes nekem :)
2020. 07. 22. -
Nagyon jó termék! Töredék idő alatt végezhető az ablakok tisztítása, mint a hagyományos móddal!
2020. 07. 05. -
Az első ablakpucolás után úgy tűnt, kb. azt tudja, mint az Ajax ablaktisztító spray + sima mikroszálas törlőkendő használata: nem tökéletes az eredmény, de elég jó. Most már a sokadik után egyre jobban frusztrál, hogy foltos marad az ablak. Tele van kis apró darabkákkal. Eddig azt hittem, a törlőkendőkből maradnak rajta darabkák, de ma megvilágosodtam: törlés közben elektrosztatikusan feltöltődik az ablak, ami odavonzza a port, amit aztán a száraz, világoskék kendővel nem lehet letörölni, hiszen az csak arrébb viszi a cuccot, nem pedig leszedi. Amikor közvetlenül rásüt a nap, akkor nagyon lehangoló látványt nyújt az eredmény. Kár, hogy képet nem lehet csatolni a véleményemhez, az többet mondana 1000 szónál.

Az értékelésem azért nem 1 csillag, mert legalább vegyszer- és műanyaghulladék-mentes megoldás.
2020. 04. 29. -
Kiváló minőségű termék, beváltotta a hozzáfűzött reményeket, amiket az előzőekben leírtak alapján vártam tőle.
2020. 01. 23. -
Nagyon tetszik a termék,tényleg csak víz kell hozzá. A tükröket is ,az ablakokat is gyönyörűen tisztítja.
2019. 05. 16. -
Szettben vettem. Nagyon szeretem, szuper kis termék. Gyönyörű minden üveg felület, és semmilyen vegyszert nem kell használnom hozzá. A sötétkéket bevizezem, jól kicsavarom, azzal áttörlöm az üveget, majd a száraz világoskékkel csíkmentesre. Tökéletes az eredmény.
2018. 11. 19. -
Már 3 éve használom őket, szinte nap, mint nap és imádom. Tényleg tökéletes lesz vele az üveg felület. Mindenkinek csak ajánlani tudom!
2018. 11. 19. -
Tökéletes a termék már többször rendeltem mindenkinek ajanlani tudom
2018. 10. 18. -
Csak ajánlani tudom.Csodálatosan tiszta,ragyogó,foltmenes az ablak.Egyszerűen imádóm. Rengeteg időt spórolok vele ,hiszen használata egyszerű .
2018. 10. 10. -
Nagyon szeretek vele takarítani. Arra érdemes figyelni , hogy ne érje vegyszer, elég a tiszta víz. Bármilyen üveg felület, tükör tisztítására alkalmas. A férjem az autó szélvédőjét szereti vele áttörölni.
2018. 08. 22. -
Sajnos nekem nem lett kifogástalan az üvegem! Nem használtam jól?
2018. 07. 02. -
Érdemes egyből kettőt venni: Egyiket bevizezzük, lemossuk az üveg felületet, majd a másikkal szárazra töröljük. Nem akartam elhinni, hogy tényleg nem kell ablaktisztító folyadék, de tényleg nem kell! Nem megy az orromba a vegyszer, nem kell tüsszentenem közben, mivel a spriccelős lépés kimarad, sokkal gyorsabban is végzek és nem használok annyi papírtörlőt sem, hogy csíkmentes legyen az üveg. Én a fürdőbe is rendszeresítettem egyet, ha párás a tükör, ezzel törlöm le és így sokkal ritkábban kell a tükröt is mosni. Nem lesz vízkő, meg kézlenyomatos egy hét után...
Szóval, tényleg csak ajánlani tudom!

Mit vettek még, akik ezt választották?