Nem múlhat el nyár egy finom, hideg gyümölcsleves nélkül!
És hogy minél egészségesebb variációjában élvezhessük, érdemes odafigyelni néhány dologra az elkészítéskor
A bolti gyümölcskonzervek többsége hozzáadott cukrot tartalmaz, így érdemes inkább friss gyümölcsből dolgozni. Télen sajnos nincs sok választásunk, de ilyenkor is érdemes inkább fagyasztott gyümölcsöt választani. Még jobb, ha mi magunk fagyasztunk le néhány adaggal a nyáron szüretelt gyümölcsökből)
Cukor helyett használjunk olyan édesítőket, melyek nem okoznak akkora terhelést szervezetünknek pl.: xilit, eritrit, stevia stb... ( természetes édesítőinket itt találod )
Sűrítőanyagnak lehetőség szerint ne a finomított fehér lisztet használjuk! Sűrítsünk alacsonyabb szénhidráttartalmú lisztekkel pl. zabpehelyliszt, nyílgyökérliszt Ez utóbbi nagy kedvencünk, főzelékek, mártások sűrítésére is kiválóan alkalmas, krémes, lágy állagú lesz tőle az étel.
Ha elég édes a felhasználni kívánt gyümölcs, akkor szinte alig van szükség hozzá édesítőre.
Tehéntej helyett pedig használjunk növényi tejeket
Azt hiszem most már mindent tudunk, készítsük el gyorsan és mehet is a hűtőbe!