Oldalunkon a  felhasználói élmény fokozásának érdekében cookie-kat (sütiket) alkalmazunk. A honlapunk használatával tájékoztatásunkat tudomásul veszed. Adatkezelési tájékoztató
Termékek Menü

Kókuszvirág cukor 500 g - JAVARA

Bruttó ár:
1.190 Ft (937 Ft + ÁFA)
Prémium minőségű, különleges kókuszvirág cukor
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Sajnos már nem kapható!
Kifutás dátuma:
2018-03-21

Termék leírása

A kókuszcukor a kókuszpálma virágjának nektárjából készült cukorkülönlegesség.

A nádcukor, illetve a gabonákból és egyéb alapanyagokból készült szirupok alternatívája.  Íze egyedülállóan karakteres, mégis lágy, enyhén karamellás, meleg hatást kelt.

 

Előállításakor az egyszerű begyűjtési folyamat során a kókuszpálmán azt a virágbimbót, ami még nem nyílt meg, a helyi termelők megmetszik. Ebből folyik az a nektár, amit gyűjtenek. A kókuszpálma virágából nő ki a kókuszdió. Annak minden értékes hatóanyaga és a növekedéséhez szükséges minden energia benne van ebben a nektárban. Ezt kapjuk meg koncentráltan a kókuszcukorban.

A virágok édes nektárját alacsony hőfokon kristályosra párologtatják, majd az összegyűlt nektárt alacsony hőmérsékleten sűrítik, megőrizve így az értékes hatóanyagokat. A nedvet lágy pép, granulátum vagy száraz cukortömbök előállításáig párolják. Ez a módszer biztosítja, hogy a benne lévő B1, B2, B3, B6 vitamin, a kálium, magnézium, cink, vas, valamint a 16 féle aminosav nagy része nem vész el, a kókuszvirág cukor fogyasztásával bekerülnek a szervezetünkbe.

A kókuszvirág cukor remek B1-, B2-, B3- és B6-vitamin-forrás, illetve nagy mennyiségben található benne vas, magnézium, kálium és cink, valamint többféle aminosav is. A B1-vitamin a szénhidrát-anyagcserében játszik szerepet, valamint segíti az idegrendszer működését; a B2-vitamin a szemet, az ízületeket és a bőrt óvja; a B3-vitamin a belek működését tartja rendben; a B6-vitamin pedig a zsírok és a szénhidrátok lebontásához szükséges. A vas a vérképzéshez kell, a kálium a szervezet vízháztartását és a vérnyomást szabályozza, a magnézium segíti az idegrendszer működését, és csökkenti a gyulladásokat, a cink pedig a sejtmembránt védi. A kókuszvirág cukor 100 grammja 98 gramm szénhidrátot és 300 kalóriát tartalmaz; glikémiás indexe a kristálycukorénál (GI 100) jóval alacsonyabb, mindössze 35.

A kókuszvirágcukor kellemes, enyhén karamelles aromájú természetes édesítő. Íze lágy, meleg és karakteres. Széles körben felhasználható, kávé, tea, kakaó és üdítők ízesítésére, de sütéshez és főzéshez is. Színe barna, az állaga hasonló a kristálycukoréhoz, és előnye, hogy karamellizálható, míg például a xilit, az eritrit vagy a sztívia nem.

Felhasználható bármilyen hideg vagy főtt, sült étel, illetve italok édesítéséhez. Azokban  a készítményekben pedig, ahol eleve egy karamellás íz a jellegadó, mint bizonyos süteményeknél, például a dobos torta, ott garantáltan nagyszerű ízt biztosít.

A paleolitban kis mennyiségben megengedhető "bűn" a kókuszvirág cukor, pláne hogy grillázs is készíthető belőle.

 

Akinek nem vált be egyik eddig próbált természetes édesítő szer sem, mert a sztívia mellékízét nem tudta megszokni (vagy a cukornál sokkal édesebb sztívia adagolása okozott problémát), illetve a xilit és az eritrit hideg, mentolos, szőlőcukros utóíze sem szimpatikus a számára, próbáljon ki egy másik lehetőséget, a kókuszvirág cukrot.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írd meg véleményed ( Kérjük, hogy a gyors válasz érdekében a kérdéseket ne itt, hanem e-mailben tedd fel)



Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

mit vettek még, akik ezt vették?