Az internetes rendelések növekvő száma miatt néha előfordulhat, hogy a rendelés pillanatában még készleten lévő termék a csomag összekészítésekor már nem áll rendelkezésre. Ilyen esetekben telefonon felvesszük veled a kapcsolatot. Kérjük, figyelj, hogy érvényes telefonszámot adj meg, így könnyen utolérünk mi is és a futár is!
Termék leírása
Organikus Maca gyökérpor
A PlanetBIO Maca por, a perui Andokban termő növény fehér, piros és fekete fajtáiból készült. Fehérjében és szénhidrátokban is gazdag. A Planet-BIO Maca permakultúrában termesztett, hét éves vetésforgóban, ami garantálja a kiemelkedő hatóanyag tartalmat. Az Andokban régóta használják alapélelmiszerként és gyógynövényként is, és már világszerte egyre közismertebb, mint egyedülálló Szuperélelmiszer.
Összetevők: Organikus maca gyökér (Lepidium meyenii) por.
Ajánlott napi bevitel:: 3-5 g (1-2 teáskanál).
Használat: Ajánlott napi bevitel: 3-5 g (1-2 teáskanál). Zöldség- vagy gyümölcslével, turmixal vagy vízben elkeverve fogyasztandó. Éhgyomorra történő alkalmazásakor, egyes esetekben hányinger érzése tapasztalható, ezért érdemes a maca port étkezés után bevenni, a szervezet szükségállapotához mérten a fogyasztandó mennyiséget fokozatosan kell növelni.
Származási ország: Peru.
Tárolás: Hűvös, száraz helyen tárolandó.
Fogyasztása nem helyettesíti a változatos és kiegyensúlyozott étrendet valamint az egészséges életmódot. Az ajánlott napi bevitelt túllépni nem javasolt. Gyermekektől távoltartandó!
Tudj meg többet a maca porról:
A maca keresztes virágúak családjából származó kétéves növény, amely a perui Andokból ered. A húsos hipokotilját (a szár legalacsonyabb része), az Andok lakói már évezredek óta gyökérzöldségként és gyógynövényként használják. A maca már régóta alapvető élelmiszerként szolgál, mivel gazdag szénhidrát forrással rendelkezik egy olyan környezetben, ahol kevés növény nő. A maca a legjobban a tengerszint feletti 4000 méteres magasságokban nő és ellenáll az alacsony hőmérsékletnek, a fagynak, az erős szélnek és a napfénynek. A történelemben, a macát gyakran cserélték el alföldi trópusi alapvető élelmiszerekre, mint például a papaya, a kukorica vagy a quinoa. A legenda úgy tartja, hogy az inka harcosok macát fogyasztottak a csaták előtt, mivel az erőt és kitartást adott nekik a harcra. Miután egy város el lett foglalva, a maca fogyasztása tilos volt azért, hogy megvédje a nőket, a harcosokban felpezsdült kéjvágyak ellen. A macát még mindig széles körben fogyasztják a perui Andokban és különböző módon készítik el, de hagyományosan, mindig meg van főzve. A sült maca csemegeként tekinthető, ugyanakkor kásaként, empandában levő zöldségként, lekvárokban vagy levesekben is fel lehet szolgálni. Lisztté őrölve kenyeret , süteményeket és palacsintákat lehet belőle készíteni vagy erjeszteni, gyenge sör (chicha de maca) készítéséhez . Míg a maca friss levelei ehetőek, és salátákban használhatók, a peruiak, ritkán használják a macát szárított, porított formában, úgy, mint mi. A maca népszerűsége Európában és Észak-Amerikában folyamatosan növekedett az elmúlt évek alatt, és ennek következtében a termelése is megnőtt. A macát nem csak Peruban termesztik, hanem Bolívia és Brazília magasabb részein is. Friss macát nehéz Perun kívül találni, mivel többnyire por formában található. A PlanetBIO maca por egy gazdag szénhidrát (teljes tömeg 76%-a) és fehérje (13%) forrás, amely hozzájárul az izomtömeg növekedéséhez és az izomtömeg és a normál csontok karbantartásához. Élelmi rostokat is tartalmaz és nagyon alacsony a zsírtartalma. A PlanetBIO macát kézileg takarítják be. A leveleket, állati takarmányként vagy szerves trágyaként, a földeken hagyják. A “gyökerek” gondosan ki vannak válogatva, megmosva, majd finom péppé őrölve és végül 45°C fokon megszárítva. Amikor a víz legnagyobb része elpárolog, a macát finom porrá őrlik, amit aztán kiszitálnak, hogy megszabaduljanak a nagyobb daraboktól. A PlanetBIO maca pornak különleges íze van, amit sokan nem szeretnek. A legjobb gyümölcslével, nem tejtermékekkel vagy turmixokkal keverni. A PlanetBIO maca por csokoládékhoz, fagylaltokhoz, pralinéhoz, süteményekhez, karamellhez, pudingokhoz, cukormázakhoz vagy más nyers, akár sült desszertekhez használható.
Tudta, hogy… ?
… a maca több színű is lehet. Lehet arany vagy krém, piros, lila, kék, fekete vagy zöld színű. Mindegyik genetikailag különleges fajtának tekinthető, ahogy az anyanövénytől származó magvak úgy nőnek, hogy mindegyik gyökerének egyforma a színe. A PlanetBIO maca por, piros, fekete és fehér maca keveréke
. … szinte minden maca természetesen van termesztve. Az éghajlat, ahol a maca nő, nem alkalmas a legtöbb gyomnövénynek, így a sikeres termesztéshez nincs szükség növényvédő szerekre.
…egy hektárnyi, megművelt föld hozama nagyjából 15 tonna friss maca. Ez körülbelül 5 tonna szárított termést eredményez.A PlanetBIO maca termesztése permakultúrában történik, 7 évente van maca ugyan abban a földben, mert nagyon kimeríti a termőtalajt. Így biztosítják, hogy mindig a lehető legtöbb hatóanyagot tartalmazza.