Oldalunkon a  felhasználói élmény fokozásának érdekében cookie-kat (sütiket) alkalmazunk.

 

 

A honlapunk használatával tájékoztatásunkat tudomásul veszed. 

 

 

Adatkezelési tájékoztató

Termékeink

Mosódió, folyékony mosódió

Természetes mosás a mosódióval

A mosódió alkalmazása egy teljesen természetes és gyengéd ruhatisztítási megoldás. Az aprócska dió egy Délkelet-Ázsiában honos növény, a szappanfa termése. Mosásra valójában a dió szárított héját használjuk, amelyből, ha vízzel érintkezik, szaponin, vagyis egy mosószerre emlékeztető anyag oldódik ki.

Rendezés:

EcoNut mosódiós mosógél harmatcsepp 1500 ml

Raktáron
2.990 Ft
(1)
Várható szállítás: 2024. július 17.

EcoNut mosódiós mosógél levendula 1500 ml

Raktáron
2.990 Ft
Várható szállítás: 2024. július 17.

Mosódió 1000 g (2 db ajándék vászontasakkal)

Raktáron
5.890 Ft
(27)
Várható szállítás: 2024. július 17.

Mosódió 500 g (ajándék vászontasakkal)

Raktáron
3.290 Ft
(9)
Várható szállítás: 2024. július 17.

Mosódió próbacsomag

Átmeneti készlethiány
490 Ft
(8)
Várható szállítás: 2024. július 29.

Mosódió vászontasak

Átmeneti készlethiány
250 Ft
Várható szállítás: 2024. július 29.

Mosásra valójában a mosódió szárított héját használjuk, amelyből, ha vízzel érintkezik, szaponin, vagyis egy mosószerre emlékeztető anyag oldódik ki. A mosódióból kioldott anyag hatása azonos a szappanéval, a dió tapintása is a szappanos vízére emlékeztet. Az oldat képes gyengéden megtisztítani a textil szálait, a mindennapos, zsírosabb szennyeződéseket fel tudja oldani.

A mosódió bőrbetegségek esetére is megoldást nyújt

A különböző mosószerekkel szemben a mosódió nagy előnye, hogy foszfátokat vagy mesterséges illatanyagokat nem tartalmaz, így az allergiás, ekcémás betegek számára is ideális mosási megoldás. A mosódióval mosott ruhák illata friss, semleges – ha lehetőségünk van szellős, napos helyen megszárítani őket, akár az öblítő használatát is elhagyhatjuk.

Mosódió a háztartásban

Ha mosógépben mosunk, érdemes a mosódiót kis textil zsákba tenni, ez az általunk forgalmazott termékekhez általában hozzá tartozik. A batyuba a mosott ruha mennyiségétől és szennyezettségétől függetlenül 4-8 diót célszerű csomagolni, melyeket előtte ajánlatos összetörni, hogy a bennük található anyagok könnyebben kioldódjanak. Kézi mosáshoz vagy a modernebb megjelenésű tisztítószerek kedvelőinek a folyékony mosódiót ajánljuk. Ezek a mosószerek már eleve oldott állapotban tartalmazzák a szaponint és egyéb értékes anyagokat. Ha erősebb tisztító hatást szeretnénk, a mosódió mellé érdemes lehet mosószódát is alkalmazni. Ez az anyag fehér ruhák esetében akár már az előáztatáshoz is használható – semleges illatot, és friss fehérséget biztosít. A foltos ruhák előkezeléséhez a nátrium perkarbonátot ajánljuk, segítségével dörzsölés nélkül tüntethető el a gyümölcsfolt, vérfolt, borfolt. Másik kedvelt elnevezésével ellentétben (aktív oxigénes fehérítő), bátran használhatod színes ruhák esetében is.