Az internetes rendelések növekvő száma miatt néha előfordulhat, hogy a rendelés pillanatában még készleten lévő termék a csomag összekészítésekor már nem áll rendelkezésre. Ilyen esetekben telefonon felvesszük veled a kapcsolatot. Kérjük, figyelj, hogy érvényes telefonszámot adj meg, így könnyen utolérünk mi is és a futár is!
Termék leírása
- Tolerase® L vezető laktáz enzim világmárka
- 1 rágótablettában 4500 fccu laktáz enzim 10 g tejcukor (laktóz) lebontására (ami 2 dl tehéntejnek megfelelő mennyiség)
- vegán és gluténmentes termék (laktózmentes laktáz)
- 3 éves kortól fogyasztható
- akár 60 napra elegendő mennyiség
- független laborban is bevizsgált étrend kiegészítő!
- nem tartalmaz mesterséges tartósítószert, színezéket
- édeskés rágótabletta hozzáadott aroma nélkül
- titán-dioxid mentes formula
Miért válasszuk a Natur Tanya® FERMENTÁLT LAKTÁZ ENZIM terméket?
Az általunk használt laktáz enzim, nem csupán egy laktáz enzim, hanem a világ egyik vezető (mikrotápanyag és élelmiszerenzim) alapanyaggyártójának, a DSM fejlesztésének eredménye, amely a franciaországi Seclinben kerül előállításra.
A Tolerase® L laktáz enzimünk előállítása
A Tolerase® L nyomon követhető, megbízható gyártásból származó, minőségi alapanyag. Ez az enzim készítmény Aspergillus oryzae gombából fermentált laktázt tartalmaz (beta-galaktozidáz). Az enzim készítményt az Aspergillus niger mikroorganizmus merítéses fermentációjával készül. A laktázt kivonják a sejtkultúrából és számos szűrési eljárás során megtisztítják, majd granulálják, amely végül homogén lesz. A mikrogranulálási technológia a szilárd formájú készítmények gyártását könnyíti meg.
A termék hosszú távú alkalmazása is biztonságos. A termék gyártója a Jó Gyártási Gyakorlat (GMP) irányelveinek megfelelő, illetve ISO 9001:2015 rendszer szerint tanúsított élelmiszerbiztonsági rendszert tart fenn.
Nettó tömeg: 15 g (60 db)
Összetevők: tömegnövelő szerek (szorbit, mikrokristályos cellulóz), mikrogranulált Tolerase® L laktáz enzim készítmény [maltodextrin, laktáz enzim (béta-galaktozidáz- Aspergillus oryzae forrásból)], nátrium-klorid (só)], csomósodást gátló anyag (zsírsavak magnéziumsói). *5 rágótablettára vonatkoztatva
Adagolási javaslat: Napi 1-5 rágótabletta, lehetőleg közvetlenül étkezés előtt elrágva vagy bő vízzel lenyelve. A laktáz enzimet minden laktóztartalmú étkezéshez javasolt fogyasztani. A laktáz szupplementáció adagjának megváltoztatására lehet szükség, a laktóztartalmú élelmiszerek fogyasztásától és az egyéni érzékenységtől függően.
Adagok száma a termékben: 12-60
Hatóanyag a napi adagban |
1 rágótablettában |
5 rágótablettában |
Tolerase® L laktáz enzim |
4500 FCCU** (18,4 mg) |
22500 FCCU** (92 mg) |
**FCCU: (Food Chemical Codex Unit), Food Chemical Codex szerinti laktáz enzim egység
Laktóztartalom: < 0,1 g/100 g.
Tolerase® L is a trademark of DSM. www.qualityforlife.com
Tárolás: Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva tartandó! Fontos megjegyezni, hogy a laktáz enzim igencsak hőérzékeny, 55-60 °C felett jelentősen csökkenhet az aktivitása, ezért fontos, hogy szobahőmérsékleten tároljuk (hűtést nem igényel), és véletlenül se oldjuk fel a készítményt forró teában vagy kávéban, hanem étkezést megelőzően közvetlenül alkalmazzuk.
Figyelmeztetés: Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
- A termék vérhígítók melletti alkalmazásával kapcsolatban konzultáljon kezelőorvosával.
- A termék 3 éves kortól alkalmazható
- A termék alkalmazható cukorbetegség esetén.
- A termék terhesség, és szoptatás időszakában történő alkalmazásával kapcsolatban konzultáljon kezelőorvosával.
- A laktózintolerancia mértéke változhat, ezért javasolt szakembertől tanácsot kérni a laktáz enzim táplálkozásban betöltött szerepéről
OGYÉI ny.sz: 27906/2021