Barion Pixel

Oldalunkon a  felhasználói élmény fokozásának érdekében cookie-kat (sütiket) alkalmazunk.

A honlapunk használatával tájékoztatásunkat tudomásul veszed.

Adatkezelési tájékoztató

Termékeink
Ingyenes szállítás
25 000 ft felett
Személyes átvételi lehetőség
Személyes átvételi lehetőség
Budapesti átvevőpontunkon
Nyírfacukor 5000 g
14.200 Ft (11.181 Ft + ÁFA)

Nyírfacukor 5000 g

14.200 Ft (11.181 Ft + ÁFA)

A megszokott nyírfacukor nagy kiszerelésben, melyet erős nejlon zsákban szállítunk.

Átlagos értékelés: Nem értékelt

Az internetes rendelések növekvő száma miatt néha előfordulhat, hogy a rendelés pillanatában még készleten lévő termék a csomag összekészítésekor már nem áll rendelkezésre. Ilyen esetekben telefonon felvesszük veled a kapcsolatot. Kérjük, figyelj, hogy érvényes telefonszámot adj meg, így könnyen utolérünk mi is és a futár is!  

 

Termék leírása

A nyírfacukor ugyanúgy néz ki és ugyanúgy használható, mint a hagyományos kristálycukor, ugyanakkor  mintegy 40%-al kevesebb kalóriát tartalmaz.

A nyírfacukor fehér, édes, kristályos szénhidrát, egy természetes cukorféle. Íze, megjelenése szinte teljesen azonos a hagyományos kristálycukoréval, az emberi szervezetre gyakorolt élettani hatása viszont épp az ellenkezője. A nyírfacukor fogyasztása önmagában nem vezet elhízáshoz, jótékony hatással van fogainkra, lúgosítja szervezetünket, nem kell inzulin a hasznosításhoz, gyorsítja az emésztési folyamatokat és segíti a kiválasztást.

Felnőttek, gyermekek, cukorbetegek, várandós kismamák, fogyni vágyók és candida-diétán lévők is egyaránt biztonsággal fogyaszthatják.

A nyírfacukor előnyei/tulajdonságai:

  • Enyhíti a természetellenes éhségérzetet
  • Csökkenti a cukor és szénhidrát iránti vágyat
  • Elősegíti az emésztési folyamatokat, gátolja a székrekedést
  • Alacsonyan tartja és segít stabilizálni a vércukorszintet
  • Nem növeli a test inzulin szükségletét
  • Alacsony kalória és felszívódó szénhidrát tartalom
  • Lassítja a fogszuvasodást, a fogkőképződést, csökkenti a lepedékképződést
  • Nem táplálja a kártékony baktériumokat szervezetünkben
  • Igazoltan használható a gombás fertőzések, a Candida esetén is
  • Lúgosító, méregtelenítő hatású
  • Elősegíti a kalcium és B vitaminok felszívódását

A cukorgyártásnak többféle módja van. Vannak olcsó és nagymértékben vegyi módszerekkel gyártott cukrok, és léteznek természetes eljárásokkal előállított cukorfélék. Ez utóbbiak költségesebb, ám sokkal egészségesebb végterméket, azaz cukrot eredményeznek. Az általunk forgalmazott nyírfacukor fizikai természetes módszerekkel, eljárások alkalmazásával, vegyi anyagok felhasználása nélkül készül.

A XXI. században - elsősorban környezettudatossági és környezetvédelmi okokból - a nyírfacukor alapanyaga már nem a nyírfa, hanem ipari növények, mint pl. a kukorica fel nem használt visszamaradt részei. A kukorica alapvető ipari növényünk, melynek főként csak a termése kerül felhasználásra. A visszamaradt részeket, így többek között a felesleges kukoricacsutkát is, sokszor környezetszennyező eljárással, égetéssel semmisítik meg. Erre többé nincs szükség, mivel bizonyítást nyert, hogy egészséges nyírfacukor is gyártható belőle.

A nyírfacukor előállítása alapvetően különböző szűrésekből, tisztításokból, keverésekből és sűrűsítésekből áll. Ezen folyamatok révén fokozatosan különválasztják a nyírfacukrot az egyéb összetevőktől. Ellenőrzött körülmények között végbemenő, a környezetet nem szennyező, modern technológiát alkalmazó módszerről van szó.

Az üzemből távozó melléktermékek csupán felaprított száraz vagy szirupos növényi alkotóelemek/maradványok lesznek, melyek a természetben egyszerűen lebomolva humusszá alakulnak. A felhasznált víz a mechanikus tisztítás után akár a természetbe is visszakerülhetne, mivel teljesen tiszta. Ehelyett, kiváló minőségének köszönhetően, és az újrahasznosítás elveinek megfelelően, visszakerül a gyártásba, így gyakorlatilagkörnyezetszennyező melléktermék nem keletkezik.

A nyírfacukor fehér színű, ami nem mesterséges fehérítés, hanem a teljes tisztítás eredménye. Kísérleteink során kiderült, hogy barna cukrot nem lehet belőle előállítani. Már magának az alapanyagnak is meglehetősen világos színe van, ami az egyszerű tisztítástól csak tovább fehéredik. A nádcukorral ellentétben, még alacsony szennyezettségi szint esetén sem kristályosodik ki, melegítés hatására pedig nem barnul be, így a nyírfacukornak csak fehér változata létezik. A közhiedelemmel ellentétben, a barna szín nem garancia az egészségességre, míg a klinikai vizsgálatok eredményei igen.

HACCP rendszerű minőségbiztosítás és az SA 8000:2001 tanúsítvány garantálja az élelmiszer és gyógyszertisztaságú nyírfacukor előállítását. A Budapesten, akkreditált laboratóriumban végzett vizsgálatok bizonyítják, hogy az általunk forgalmazott
nyírfacukor általában 5-10-szer tisztább, mint a Magyar Élelmiszerkönyvi
és az Európai Uniós előírások.

Vélemények a termékről

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.