Az internetes rendelések növekvő száma miatt néha előfordulhat, hogy a rendelés pillanatában még készleten lévő termék a csomag összekészítésekor már nem áll rendelkezésre. Ilyen esetekben telefonon felvesszük veled a kapcsolatot. Kérjük, figyelj, hogy érvényes telefonszámot adj meg, így könnyen utolérünk mi is és a futár is!
Termék leírása
Kellemes gyümölcs- és fűszerillatú, természetes anyagokkal készült szappant szeretne használni? Könyvünkben jól bevált, kipróbált recepteket gyűjtöttünk össze, amelyek között mindenki talál kedvére valót. Részletesen ismertetjük a szappankészítés fortélyait, tudnivalóit, továbbá a felhasznált anyagokat és eszközöket, illetve a beszerzési lehetőségekről is tájékoztatjuk olvasóinkat.
A tartalomból
- A szappanfőzés története Magyarországon (a fejezet szerzője: Selmeczi Kovács Attila)
- A korszerű szappangyártás
- A szappankészítés - közkedvelt hobbi
- A szappan tulajdonságai és hatásai
- Alapanyagok és alapműveletek
- Anyagok
- Műveletek
- A nátronlúg veszélyei
- Segédeszközök
- Olajok és zsírok
- Illatanyagok
- Színezőanyagok
- Adalékanyagok
A szappan készítése
- A túlzsírozási érték kiszámítása
- Mikor kell csökkenteni, illetve növelni a folyadék mennyiségét?
- Alaprecept
- Titán-dioxiddal készülő szappan
- Tárolás és csomagolás
- Gyakori hibák és javításuk
- Receptek és formázások
- Márványos szappan
- Bélyegnyomásos és díszített szappanok
- Adalékanyagos szappanok
- Mintás szappanok
- Tejszappanok
- Különleges szappanok
Szerző: Anne Schaaf
Oldalszám: 116 oldalas (165 x 235 x 3 mm)
Kiadó: Cser kiadó