Az ingyenes szállítás értékhatára 2024. november 4. éjfélig 15000 Ft
Az internetes rendelések növekvő száma miatt néha előfordulhat, hogy a rendelés pillanatában még készleten lévő termék a csomag összekészítésekor már nem áll rendelkezésre. Ilyen esetekben telefonon felvesszük veled a kapcsolatot. Kérjük, figyelj, hogy érvényes telefonszámot adj meg, így könnyen utolérünk mi is és a futár is!
Vélemények a termékről
Termék leírása
Attól, mert fogyni szeretnél, vagy diétázol, vagy egyszerűen csak nem fogyaszthatsz cukrot, még nem kell lemondanod a finom és édes ízekről. Próbáld ki a xilitet és élvezd a jobbnál jobb gasztronómiai finomságokat.
Mi is az a XILIT?
A xilit, egy édes, kristályos szerkezetű szénhidrát, egy édesítőszer, mely a természetben szinte minden zöldségben és gyümölcsben előfordul. A kémiába ne menjünk bele, de egyébként egy ötatomos cukoralkoholról beszélünk. Külsőre nagyon hasonlít a fehér cukorhoz, ám szervezetünkre gyakorolt hatását tekintve lényegesen egészségesebb alternatív édesítőszer.
Miért jó, ha a fehér cukrot xilitre cseréled? Mert:
- cukorbetegek is bátran használhatják
- nagyon alacsony a kalória- és szénhidráttartalma (40%-kal kevesebb kalóriát és 75%-kal kevesebb szénhidrátot tartalmaz a cukorhoz képest)
- lassan felszívódó szénhidrát így nem emeli meg hirtelen a vércukorszintet, hanem hosszan tartó energiát, egyenletes vércukorszintet biztosít (glikémiás indexe 7-es)
- segíti a kalóriabevitel visszaszorítását, azaz segíti a fogyást
- segít megelőzni a fogszuvasodást, fogkövet és a lepedék kialakulását
- segíti az ásványi anyagok visszaépülését a fogzománcba
- csökkenti a száj szárazságát
- lúgosít, így segít a szervezet savtalanításában
- megakadályozza a kórokozó baktériumok megtapadását a torok- és orrnyálkahártyán
Hogyan és mihez használd?
A xilit szinte ugyanúgy működik, mint a fehér cukor. Körülbelül ugyanannyi mennyiség is kell belőle, mint a hagyományos cukorból.
Használhatjuk:
-kávéba, teába
-gabonaételekhez (pl. zabkása ízesítésére)
-süteményekhez, tortákhoz
-különböző édességek készítéséhez
-befőttekhez, konzerváláshoz
-italok édesítésére
Mire nem használhatod?
Kelt tészták készítésére nem alkalmas.
Kinek ajánlott?
- cukorbetegeknek
- fogyókúrázóknak
- candida diétázóknak
- különböző diétákat követőknek
- paleolit étrendet követőknek
- pcos-ben szenvedőknek
- szénhidrátcsökkentett étrendet követőknek
Mire ügyeljünk?
Kis adagokban szoktassuk hozzá a szervezetet, ugyanis a hirtelen nagy mennyiségű xilit, puffadást, hasmenést okozhat.
Ha a lépcsőzetes hozzászoktatás során továbbra is fennál a hasmenés, akkor válasszunk másik természetes édesítőszert.
Kutyáknak NEM adható!!!