Barion Pixel

Oldalunkon a  felhasználói élmény fokozásának érdekében cookie-kat (sütiket) alkalmazunk.

 

 

A honlapunk használatával tájékoztatásunkat tudomásul veszed. 

 

 

Adatkezelési tájékoztató

Termékeink
Ingyenes szállítás
25 000 ft felett
Személyes átvételi lehetőség
Személyes átvételi lehetőség
Budapesti átvevőpontunkon
Fülöpjakabi Bio gyapjas tintagomba őrlemény 40 g
4.300 Ft (3.386 Ft + ÁFA)
Mennyiség:db

Fülöpjakabi Bio gyapjas tintagomba őrlemény 40 g

4.300 Ft (3.386 Ft + ÁFA)
Mennyiség:db
Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó gyapjas tintagomba őrlemény
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2024. november 26.

Az internetes rendelések növekvő száma miatt néha előfordulhat, hogy a rendelés pillanatában még készleten lévő termék a csomag összekészítésekor már nem áll rendelkezésre. Ilyen esetekben telefonon felvesszük veled a kapcsolatot. Kérjük, figyelj, hogy érvényes telefonszámot adj meg, így könnyen utolérünk mi is és a futár is!  

 

Vélemények a termékről

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Termék leírása

Összetevők: ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó gyapjas tintagomba őrlemény

Csomagolás: őrlemény aromazáró tasak.

Származás: EU-ban termesztett és szárított gombaőrlemény.

Ajánlott fogyasztása: naponta 2-szer 1 mokkáskanál (2 g) ételhez, italhoz keverve.

Minőségét megőrzi: a csomagoláson feltüntetett időpontig.

A Gyapjas tintagomba természetes élőhelyei a rétek, de kertekben is találkozhatunk vele. Fehér színű, pikkelyes felületű kalapja, hosszúkás alakja jól megkülönbözteti más gombáktól. A gyapjas tintagomba beérését követően tintaszerűen, fekete színnel szétfolyik. Erre utal a gomba neve.

Tápérték 100 g termékben: Energia 582 KJ, 137 Kcal; Zsír 0,8g (amelyből telített zsírsavak 0,2 g); Szénhidrát 12,2g (amelyből cukrok 1,2g); Fehérje 20,3 g; Só  0,2 g. A tápértéktáblázatban feltüntetett adatok tájékoztató jellegűek, ingadozásuk előfordulhat.

A gyapjas tintagombában számos ásványi anyag és nyomelem található, mint például kálium, nátrium, magnézium, vas, kalcium, mangán, cink és réz. Vitaminok közül a C-vitamin, a B1- és B2-vitamin és a niacin van benne nagyobb mennyiségben.

Hogyan érdemes fogyasztani?

Forrázatot készítünk: fél mokkáskanálnyi gombaport kávés csészébe rakunk, majd a forralóban felforralt vízzel (kb. 0,5-1 dl) leforrázzuk, állni hagyjuk, amikor lehűl, elfogyasztjuk. Ízlés szerint ízesíthetjük fahéjjal.


Készíthetünk belőle teafőzetet is. Hatását fokozhatjuk zöld tea és fahéj hozzáadásával.
Fogyasztása étkezések után javasolt.

Cukorbetegségre szedett gyógyszer vagy inzulin használata esetén várjunk fél órát a gombapor elfogyasztásával.