Oldalunkon a  felhasználói élmény fokozásának érdekében cookie-kat (sütiket) alkalmazunk.

 

 

A honlapunk használatával tájékoztatásunkat tudomásul veszed. 

 

 

Adatkezelési tájékoztató

Termékeink

Testápolótömbök házilag

Hozzávalók:

- 1 rész méhviasz 
- 1 rész sheavaj v. kakaóvaj(ezekből többfélét is vegyíthetünk)
- 1 rész olaj (pl.mandulaolaj)
- llóolaj (pl.levendula)

Fontos tudni, hogy ezek közül a méhviasz a legszilárdabb anyag, szobahőmérsékleten sem olvad meg, mint a többi vajféle. Az olaj teszi folyékonnyá, kenhetővé a testápolónkat. A lényeg, hogy tömbünk szobahőmérsékleten szilárd, de testmelegre olvadó legyen.

Elkészítése:

A méhviaszt fém tálban, alacsony hőfokon olvasztani kezdjük. Összekeverjük a vajak keverékét (pl. kókuszvaj, pálmavaj, kakaóvaj együtt), majd ezeket is beleolvasztjuk a már folyékony méhviaszba. Az olajat is beleöntjük, plusz pár csepp illóolajat. A lényeg, hogy akkor jó az állag, ha egy cseppet kiöntünk egy tányérra, ott megdermed, kézzel egyben fel tudjuk még szedni, de kézmelegre viszont már olvadni kezd. Ha túl folyós lett, tehetünk még bele méhviaszt.

A kész masszát formákba öntjük, pl. különféle formájú jégkockatartókba vagy hobbiboltban kapható szappanformákba, ezután megvárjuk, míg kihül, és összeáll egy tömbbé szobahőmérsékelten, utána pedig hűtőben tároljuk. Használhatjuk testápolónak, hiszen kezünkben már olvadni fog, vagy masszázstömbnek is, de akár ajakírnak is jó lehet, ha pl. kis tégelybe öntjük.
 
forrás: www.kreacuccok.freeblog.hu

Tartalomhoz tartozó címkék: receptek