Barion Pixel

Oldalunkon a  felhasználói élmény fokozásának érdekében cookie-kat (sütiket) alkalmazunk.

A honlapunk használatával tájékoztatásunkat tudomásul veszed.

Adatkezelési tájékoztató

Termékeink
Ingyenes szállítás
25 000 ft felett
Személyes átvételi lehetőség
Személyes átvételi lehetőség
Budapesti átvevőpontunkon
Ropogós kérgű hajdinás házikenyér lisztkeverék 1000 g - Szafi Free
3.090 Ft (2.433 Ft + ÁFA)

Ropogós kérgű hajdinás házikenyér lisztkeverék 1000 g - Szafi Free

3.090 Ft (2.433 Ft + ÁFA)
Nagyon könnyen használható gluténmentes kenyér lisztkeverék, melyből élesztő nélkül készíthetsz kenyeret.
Átlagos értékelés: (4)

Az internetes rendelések növekvő száma miatt néha előfordulhat, hogy a rendelés pillanatában még készleten lévő termék a csomag összekészítésekor már nem áll rendelkezésre. Ilyen esetekben telefonon felvesszük veled a kapcsolatot. Kérjük, figyelj, hogy érvényes telefonszámot adj meg, így könnyen utolérünk mi is és a futár is!  

 

Termék leírása

Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, maglisztmentes, élesztőmentes, szójamentes, kukoricamentes, burgonyamentes, rizsmentes, sütőpormentes, zsírszegény házi kenyér készíthető a lisztkeverékből, ami több nap után is puha marad.

Összetevők:  Gluténmentes lisztek (hajdinaliszt, kölesliszt), keményítő (tápiókaliszt), rostok (útifűmaghéjliszt, bambuszrostliszt), térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályzó anyag (citromsav)

Ropogós héjú illatos házi cipó recept

Hozzávalók (kb. 500 g-os kenyérhez):

·   270 g Szafi Free házi kenyér lisztkeverék

·   3 g himalaya só (ízlés és só szerint változhat)

·   40 g frissen facsart 100%-os citromlé

·   300 g langyos víz

·   ízlés szerint fűszerek: szárított fokhagymapor, vöröshagymapor, kenyérfűszer, magok, stb.

Elkészítés:

A vízben keverjük el a citromlevet, a sót, és a fűszereket (opcionális) majd adjuk hozzá a 270 gramm lisztkeveréket és gyúrjuk, majd dagasszuk a tésztát (kb. 2 percig).

5 percig pihentessük a tésztát, majd gyúrjuk át lisztezett (kb. 5 g liszt) felületen (úgy, hogy kissé lisztes maradjon a külső felülete).

1 gramm kókuszolajjal kenjük le a kenyér tetejét.

Majd pihentessük 20 percig a kenyeret. Ezalatt melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Előmelegített forró sütőben 180 fokon 50 percig süssük, majd 200 fokon 20 percig.

Rácson hagyjuk kihűlni, és csak ezután szeleteljük.

Vélemények a termékről

5.00
4 értékelés
(4)
(0)
(0)
(0)
(0)
Írd meg véleményed!
2020. 10. 21. -
Laktató és finom,frissen a legjobb.
2017. 12. 20. -
Hosszú évek óta sütök férjemnek kenyeret, pékárut gluténmentesen. Ezzel a termékkel végre rátaláltunk az igazi gluténmentes kenyérre, mely maximálisan élvezhető ízű férjem számára. Részemről a legegyszerűbb, legkönnyebb ezzel sütni !
2017. 02. 16. -
Isteni zsömlék készültek belőle, a gyerekek imádják!
2017. 02. 13. -
A hajdina ízét nem mindenki kedveli, de szerintem ezzel a lisztkeverékkel sokkal finomabb kenyeret lehet sütni a boltinál. Ebben "van anyag" és elég egy szelet is belőle ahhoz, hogy jól lakjak.