Oldalunkon a  felhasználói élmény fokozásának érdekében cookie-kat (sütiket) alkalmazunk.

 

 

A honlapunk használatával tájékoztatásunkat tudomásul veszed. 

 

 

Adatkezelési tájékoztató

Termékeink

Könnyű kényeztetés: Sheavaj hab

⇒ Nyomtatóbarát verzió letöltése

A sheavaj habbal kapcsolatban már többen érdeklődtetek: shea hab receptünk lényegében egy könnyen variálható, egyszerű olajos krém. Az olajos krémekre általában jellemző, hogy az elkészítésük egyszerű (hiszen az olajokat nem kell vizes bázissal emulgálni), használatuk viszont gyakran nehézkes a hosszú felszívódási idő és az olajok dermedése miatt. Ezzel a recepttel azonban egyszerre megoldhatod mindkét problémát, hiszen egy egyszerű extra lépés beiktatásával könnyű, habos krémet kapunk. Próbáld ki te is, jobb móka, mint gondolnád!

A krémet készítheted finomított és finomítatlan shea vajból is. A finomítatlan shea vajnak jellegzetes, füstös illata van, a finomított shea vaj viszont teljesen szagtalan, fehér színű vaj, legtöbbször szappankészítéshez használják, de sokan kedvelik semlegessége és kevésbé zsíros érzete miatt testápolók, arckrémek készítéséhez.

Ha nem szeretnél méricskélni, ennél a receptnél megteheted, hogy nem pontosan méred ki a hozzátevőket. A fontos, hogy a sheavaj, azaz a szilárd összetevő körülbelül 3-4 szer nagyobb mennyiség legyen, mint a folyékony.


Hozzávalók:

- 50 g összetört sheavaj. 
- Kb. 15 g tetszőleges olaj. Bármilyen könnyű olajat választhatsz, például olíva, jojobamandula olajat. A nehéz, sűrű olajokat, mint például a ricinusolaj ehhez a recepthez nem ajánljuk. Tippünk: ha avokádóolajat használsz, olyan friss mentaszínű krémet kapsz, mint amit a fenti képünkön is látsz.
- Kb. 10 csepp illóolaj. Itt is sok szabadságod van, bármilyen bőrbarát illóolajat használhatsz, pl. levendula vagy jázminolajat, de ha a semleges illatok híve vagy, ezt a lépést ki is hagyhatod.
- 8 csepp E-vitamin (ez a tartósításhoz kell).

Ez a mennyiség körülbelül megtölt egy 100 ml-es tégelyt.


Érdemes egyszerre több adagot készíteni, mert a botmixeres habosítás nagyobb mennyiséggel sokkal jobban működik. 

A hozzávalók felszorozva 4 adagra: 

- 200 g shea vaj.
- 60 g olaj.
- 32 csepp E-vitamin.

+4 db 100 ml-es tégely


A fenti hozzávalókat egy üvegedényben (egy tálka vagy nagyobb hőálló üvegbögre is alkalmas erre) összeolvasztjuk. A legegyszerűbb megoldás az edényt gőz fölé vagy kevés lobogó vízbe állítani és addig kevergetni a shea vajat és az olajat, amíg azok össze nem olvadnak. 

Ha már homogén a keverékünk, tegyük a hűtőbe maximum 2-3 perce, hogy elkezdjen visszadermedni. Ezután belecseppentjük az E-vitamint és az illóolajokat és jöhet a habosítás: botmixerrrel elkezdjük felverni a keveréket. Ahogy keverék hűl, elkezd újra kifehéredni, pár perc alatt levegős textúrát érünk el. Amikor a krém már könnyed, szépen simítható a bőrön, töltsd át a krémet egy tetszőleges tégelybe és készen is vagy.

Tökéletes arckrém, de ha nagyobb mennyiséget készítesz, testápolónak is ideális.