Az internetes rendelések növekvő száma miatt néha előfordulhat, hogy a rendelés pillanatában még készleten lévő termék a csomag összekészítésekor már nem áll rendelkezésre. Ilyen esetekben telefonon felvesszük veled a kapcsolatot. Kérjük, figyelj, hogy érvényes telefonszámot adj meg, így könnyen utolérünk mi is és a futár is!
Vélemények a termékről
Termék leírása
Az Olivem 1000 emulgeátor olivaolajból származik, bőrrokon zsírsavösszetételű emulgeátor, amely emulgeáló tulajdonsága mellett stabilizálja és erősíti a bőr védő barrier rétegét. A termék PEG-mentes, Ecocert tanúsítvánnyal rendelkezik.
Felhasználási javaslataink:
- száraz, vízhiányos bőr ápolására szánt kozmetikumokba
- sérült, érzékeny, irritációra és gyulladásra hajlamos (neurodermitiszes, ekcémás, rozáceás) bőr kezelésére szánt készítményekbe
- zsíros, kevert és normál bőr ápolására szánt kozmetikumokba
- babápolási kozmetikumokba
- anti-aging kozmetikumokba, idősödő és érett bőr ápolására
- alacsony és közepes zsírfázis arányú készítményekhez
- minimális zsírtartalmú önemulgeáló készítményekhez
- alacsonyabb viszkozitású lotionok és közepes konzisztenciájú krémek készítéséhez (pl. arc- és testápolók, arctisztítók, BB krémek, szemkörnyékápolók, szérumok, naptejek, alapozók, hajbalzsamok)
Hatásai:
- önállóan használható emulgens, amely összekapcsolja a kozmetikumok víz és zsírfázisát
- regenerálja és erősíti a bőr védő lipidbarrier rétegét, hidratáló hatású
- bőrrokon zsírsavösszetételű, nagyon jól tolerálható
- alkalmas különösen alacsony - egyedül az emulgenst tartalmazó - zsírfázisú kozmetikumok (ún. emulziós gélek) készítésére
- a vele készített krémek jelentős mennyiségű vizet és olajat képesek utólag felvenni
Fizikai Jellemzők: Nemionos emulgens. Ajánlott zsírfázis arány 4-25%. pH tolerancia: 3-12
Adagolás: 2-5%
Feldolgozás: Zsíroldékony. Inverz és direkt módszerrel egyaránt feldolgozható.
Inverz módszer: Az Olivemet olvasszuk össze a zsírfázissal, melegítsük kb. 80°C-ra, adjuk hozzá a hasonlóan felmelegített vizes fázist, majd intenzív keverés mellett emulgeáljunk 5 percig, az emulziót keverés közben lassan hűtsük szobahőmérsékletre.
Direkt módszer: A megolvasztott zsírfázist keverés közben, lassan adjuk a 70-80°C-ra felmelegített vizes fázishoz, az emulziót keverés közben lassan hűtsük szobahőmérsékletre.
Emulziós gél készítése: Az Olivemet a 70-80°C-ra felmelegített vizes fázishoz adjuk, rövid ideig, intenzíven keverve homogenizáljuk, az emulziót keverés közben lassan hűtsük szobahőmérsékletre.
Az Olivemmel készült emulzió végső viszkozitását csak másnapra éri el. Az alacsony viszkozitású lotionok stabilitása 0,3% xantán hozzáadásával növelhető.
INCI: Cetearyl olivate, Sorbitan olivate
Külsőleg! Kozmetikai alapanyag.