Az internetes rendelések növekvő száma miatt néha előfordulhat, hogy a rendelés pillanatában még készleten lévő termék a csomag összekészítésekor már nem áll rendelkezésre. Ilyen esetekben telefonon felvesszük veled a kapcsolatot. Kérjük, figyelj, hogy érvényes telefonszámot adj meg, így könnyen utolérünk mi is és a futár is!
Termék leírása
Összetevők: útifű maghéj, zabkorpa
Tápanyagtartalom (100 g-ban): Energia: 767 kj / 0,184 kcal
Fehérje: 7,7 g
Szénhidrátok: 29,25 g
Cukrok: 0 g
zsír: 3,55 g
A zabkorpa és útifűmaghéj kombinációja egy szerencsés keverék. Nincsen erőteljes, jellegzetes íze, tehát nem változtat ételeink alapízén. Rostdús mivolta ellensúlyozza a civilizációs étrend finomított ételeinek székrekedést okozó hatását. A zabkorpában található ásványi anyagok, vitaminok kiegészítik az ezekben gyakran hiányos étrendünket. Megkötik a zsírok egy részét, így védik a szívet és az érrendszert. Egy több ezer embert étrendjét tanulmányozó kísérletben megfigyelték, hogy azoknál, akik több rostot fogyasztanak, négyszer kisebb a szíveredetű halálozási ok. A zabkorpa és útifűmaghéj kombinációja nagy mennyiségű és egymást kiegészítő, többfajta rostot is tartalmaz.
A modern felgyorsult világ stresszhatásai, a zsírokban bővelkedő, fehérjedús, cukros ételek, a mozgásszegény életmód mellékhatása az elhízás. Ami nemcsak népbetegség, de számos későbbi komoly betegség kezdeti stádiuma. Ennek elkerülésében is segíthet a zabkorpás útifűmaghéj. A benne lévő rostok megszívják magukat vízzel, kitöltik a gyomrot és teltségérzetet okoznak. Kevesebbet kell ennünk. Ha tisztítókúrában fogyasztjuk, akkor kevésbé vagyunk éhesek, kevesebbet eszünk, viszont a zsírok egy részét megköti. Sőt az étel egy része, összekeveredve az oldhatatlan rostokkal, felszívódás nélkül távozik a szervezetből. Aki amúgy szereti a gyomrát, jót tesz magának, ha néha egy két-három hetes egészségkúrát végez és ennek során ételébe reggel és este egy teáskanálnyit a fenti keverékből is tesz. A fölösleges, többletfehérje, zsír és szénhidrát így távozhat és kevésbé terheli meg a szervezetet. Mivel azonban ételeinkben „eltűnik” a fenti keverék, ezért egész évben bármibe keverhetünk egy keveset.