Oldalunkon a  felhasználói élmény fokozásának érdekében cookie-kat (sütiket) alkalmazunk.

 

 

A honlapunk használatával tájékoztatásunkat tudomásul veszed. 

 

 

Adatkezelési tájékoztató

Termékeink

Vixi – a tökéletes bejárónő - 1. rész

Bevallom, hogy más nőkkel ellentétben én nagyon szeretek takarítani. Ilyenkor lekapcsolódom a világról, elmerülök a gondolataim között és a Köjált megszégyenítő koszmentesítésbe kezdek. Ehhez a morbid hobbimhoz évek óta keresek megfelelő minőségű kiegészítőket, és elég sok tisztító terméket kipróbáltam már. Volt olyan, amelyiket évekig használtam, imádtam és volt sok olyan is, ami hasznavehetetlen volt.

Nemrég megismerkedtem a Vixi termékcsaláddal, és az ünnepek közeledtével úgy döntöttem, hogy bedobom a mélyvízbe tesztelni a termékeiket. Nagy levegőt vettem és a korábbi egy-két Vixi termék mellé beszereztem egy Nagy takarító szettet illetve külön, néhány más terméküket is.

Az első dolog, amit kipróbáltam az a mosogatáshoz használatos Zafír mosogatószivacs, az ezüst mosogatókendő és a középkék dörzsikendő volt. Korábban a sima szivacsok és konyhai törlőkendők Nálam nagyon hamar elhasználódtak, bebüdösödtek és a szivacsból sosem sikerült tökéletesen és maradéktalanul eltávolítanom az apró koszokat. A Zafír mosogatószivacsot már két hónapja használom és az a tapasztalatom, hogy egyfelől tök jó ötlet, hogy az egyik oldala dörzsis de nem annyira, mint az olcsó bolti. Ezzel simán elmosogatom a teflon edények makacsabb lerakódásait is anélkül, hogy megsérteném az edény falát. Másfelől alig kell egy kis mosogatószer, mert minimális mennyiséggel is tök jól habzik és mossa el az edényeket. Az ezüst mosogatókendő nem penészedik be, és nem büdösödik, míg a középkék dörzsikendő vegyszer nélkül és minimális vízzel is tökéletesen tisztít. Ez a két utóbbi egyébként már megjárta a mosógépet is és semmi bajuk nem lett, simán lehet tovább használni őket.

A következő próbának a Narancssárga portörlőt tettem ki: nálam kétnaponta törölgetni kell, mert sajnos a szél és a víz pont a mi lakásunk ablakánál veszekednek, így a napi szelőztetések alkalmával rengeteg por kerül be a lakásba. A fújókás és nem fújókás csodaszerek ideig-óráig hatottak ugyan, de nem környezetbarát termékek így menniük kellett az életünkből. A Vixi Narancssárga törlőkendőnél azt vettem észre, hogy törölgetés közben nem porol. Mint kiderült ez azért van, mert a mikroszálak magukba zárják a port. Ez látszik is, simán letörölgettem ezzel az egy portörlővel minden (MINDEN) felületet és utána simán átmostam kézmeleg vízben és rádobtam a ruhaszárítóra. Hamar szárad és tovább használható. Vége a papírtörlőknek és a porolásnak.

A következő részben elmesélem az ablaktörléssel és a sminkeltávolítással kapcsolatos vixi tapasztalataimat. 

Addig is nézzétek meg a többi Vixi termékünket ITT >>>

Tartalomhoz tartozó címkék: környezetbarát háztartás