A vízszűrő kancsók mellett nem mehetünk el szó nélkül.
Már csak azért sem, mert akinek fontos az egészsége és azon túl, hogy vegyszer- és károsanyagmentes kozmetikumokat használ és még arra is figyel, hogy egészséges élelmiszereket fogyasszon, az bizony a megfelelő mennyiségű és minőségű folyadékbevitelre is nagy figyelmet kell, hogy szenteljen.
Már a csapból is az folyik, hogy igyunk meg naponta 2-3 liter folyadékot (leginkább vizet). Oké! Én ezt többnyire be is tartom. De felmerül a kérdés, hogy milyen vizet igyunk? A hozzáértők, szakemberek azt mondják, az a legjobb, ha a következő 3 féle víz kombinációját fogyasztjuk nap, mint nap, nagyjából a következő mennyiségi elosztásban:
- ásványvíz (szénsavmentes) (fél liter/nap)
- vezetékes ivóvíz (fél liter/nap)
- szűrt víz (1,5-2 liter/nap)
Az ásványvizet kipipálhatjuk. Veszünk néhány flakonnal otthonra,- persze csakis a kiváló összetételűből- hazavisszük és megisszuk.
Csapvíz, vezetékes ivóvíz. Hazánk legnagyobb részén a vezetékes ivóvíz sajnos elég kemény (nem kamu, tényleg az) és gyakran eljutnak poharunkba azok a fertőtlenítő anyagok és egyebek, amiket nem igazán kéne fogyasztanunk (pl. klór- ha épp „takarítják” a vízvezetékeket, akkor Te is tapasztalhatod, hogy kissé zavaros, opálos a víz). Ezért nem is ajánlatos belőle nagy mennyiséget és kizárólagosan ezt fogyasztani.
A harmadik vízfajta a szűrt víz, melyet elsősorban vízszűrő kancsók használatával nyerhetünk könnyedén. Semmi bonyolult nincs bennük. Egyszerűen feltöltjük csapvízzel a kancsót és várunk míg végzi a dolgát, átszűri az adott vízmennyiséget, ezután máris fogyaszthatjuk. A kancsók eltávolítják a vízből a szennyeződéseket és jelentősen lágyítják a vizet. Emlékszem, az első kortynak elég szokatlan volt az íze. „Hiányozott” belőle a megszokott mellékíz. Aztán a második- harmadik korty után már egyre kevésbé hiányzott, és végül 1-2 pohár után már nagyon- nagyon jól esett a testemnek és lelkemnek is, hogy tiszta vizet iszom.
Milyen előnyeit élvezheted a szűrt víznek?
- finomabb, lágyabb lesz a víz íze
- olcsóbb, mint a palackozott víz
- tisztább, átlátszóbb ivóvizet kapunk
- főzéshez használva ízletesebb ételeket fogyaszthatunk
- szűrt vízzel finomabb a kávé, tea és egyéb italok is
- csökken a víz keménysége
- csökken a víz vegyszertartalma (pl. klór, réz, ólom)
- természetes vizet kapunk
- a gőzölős vasalódba is használhatod
- sőt a vágott virágaid tovább pompáznak, ha szűrt vízbe állítod őket
Tehát kancsóra fel! Igyunk minél több egészséges, tiszta vizet, aminek az anyagcseréd, vérkeringésed, a tested energiaellátása és sok-sok egyéb mellett a lelked is örülni fog.