Oldalunkon a  felhasználói élmény fokozásának érdekében cookie-kat (sütiket) alkalmazunk. A honlapunk használatával tájékoztatásunkat tudomásul veszed. Adatkezelési tájékoztató
Termékek Menü

Kókuszolaj (kókuszzsír) 1 l - Természet Áldása

Bruttó ár:
1.490 Ft (1.173 Ft + ÁFA)

Finomított, szagtalan, semleges ízű  kókuszolaj praktikus, könnyen visszazárható, vödrös kiszerelésben.

Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (8)
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2019. november 20.
Egységár: 1.490 Ft/liter
Mennyiség:db

Minden tőlünk telhetőt megteszünk a pontos készletkijelzés érdekében, azonban az üzleteinkben megnövekedett érdeklődés miatt előfordulhat, hogy a rendelés pillanatában még készleten lévő termék a csomag összekészítésekor nem áll rendelkezésre. Ilyen esetekben mindenképp felvesszük veled a kapcsolatot!

Termék leírása

Használhatod sütéshez és főzéshez egyaránt. Sőt kiváló bőrápoló tulajdonsága miatt akár natúr kozmetikumokba is teheted.

A kókuszolajat évezredek óta fogyasztják az emberek a trópusokon, ahol a pálmafák nőnek.
Napjainkban egyre inkább a figyelem központjába kerül Európában is, számos előnyös tulajdonsága miatt. 

Mik is ezek?

A kíméletes előállítási módnak köszönhetően nem tartalmaz egészségre káros katalizátor- és oldószermaradványokat, bomlástermékeket. A kókuszolajat a kókuszdió szárított magjából állítják elő általában vegyi anyagok felhasználása nélkül, mechanikus úton, préseléssel. 

Az így előállított olaj a „szűz” kókuszolaj, melyen még érződik még a friss kókusz illata és íze. A szűz olaj tisztítása jellemzően fizikai eljárással (ún. RBD) történik, az így kapott olaj a „finomított kókuszolaj” (élelmiszerkönyvi és gyógyszerkönyvi megnevezés). A finomított kókuszolaj szagtalan és semleges ízű.

A - nem hidrogénezett- kókuszolaj nem tartalmaz transzzsírsavakat sem, amelyek rendkívül ártalmasak. A növényi étolajokat technológiai tulajdonságaik megváltoztatása céljából hidrogénezik – a hidrogénezett növényi olaj kevésbé avasodik, jól fagyasztható, eltarthatósági ideje hosszabb, szobahőmérsékleten szilárd, így jobban kezelhető. A kókuszolaj technológiai tulajdonságai hidrogénezés nélkül is kedvezőek, így csak ritkán hidrogénezik. (A transzzsírsavak a hidrogénezés során keletkeznek). Zsírsavösszetételéből következően (a közepes molekulatömegű zsírsavak magas aránya) jellemzően 23-26 ºC körül válik csak folyékonnyá, ezért szokták kókuszzsírnak is nevezni.
(A hidrogénezett kókuszolaj olvadáspontja 30 ˚C felett van.)

Kémiailag stabil, kevésbé hajlamos avasodásra, hő hatására bekövetkező oxidációra, ezért a többi növényi olajtól eltérően, sütéshez többször is felhasználható (szűrni kell!), nem keletkeznek benne egészségre káros bomlástermékek, rákkeltő anyagok.

A kókuszolaj zsírsavösszetétele a többi növényi étolajhoz és étkezési zsírhoz hasonlítva rendkívül sajátos – mintegy 90%-ban tartalmaz telített zsírsavakat, melyek kb. 50 %-át a laurinsav adja. (A babasszuolaj és a pálmamagolaj hasonló összetételű még).
A telítetett zsírsavak általában nem egészségesek – emésztésük megterheli a szervezetet, 
lebontásukhoz enzimek szükségesek, melyeket az epe és a hasnyálmirigy termel, növelik a vér triglicerid szintjét, ami megnöveli a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát.
Ez alól kivételek a kis- és közepes szénláncú zsírsavak gliceridjei, melyek a kókuszolaj legnagyobb mennyiségben előforduló alkotói. Emésztésükhöz nem szükséges enzim (a lipáz enzim a hosszú szénláncú zsírsavak két szélső molekuláját hasítja le), a májban közvetlenül szívódnak fel, így azonnali energiát biztosítanak a sejtek számára. Tehát a kókuszolaj könnyen emészthető. 

A kókuszolajról azt tartják, hogy erősíti az immunrendszert. Ez a tulajdonság feltételezhetően a laurinsav és a kaprinsav jelenlétével függ össze. 
E két anyagot az anyatejben is megtaláljuk, amiről már régen bebizonyították, hogy a csecsemő első életévében alapvető szerepet játszik abban, hogy a gyermeket megóvja a különböző fertőzésektől, kórokozóktól, baktériumoktól, vírusoktól és gombáktól. 

Az étkezési felhasználás mellett a kókuszolaj bőrápolásra is kitűnő!
Minden jó tulajdonsága ellenére a kókuszolaj mellett, kiegészítésként ajánlott más, jó minőségű, hidegen sajtolt növényi étolajok fogyasztása is, mivel a kókuszolajban nem található meg minden, a szervezet számára szükséges, ún. esszenciális zsírsav

Vélemények a termékről

5.00
8 értékelés
5
(8)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írd meg véleményed!
| 5 / 5 csillag!
2017. 05. 18.
Sütni-főzni szoktam ezzel a kókuszolajjal, nagyon jó minőségű, és nagyon finomak tőle az ételek. A sült hús egyszerűen mennyei ezzel a kókuszzsírral sütve.
| 5 / 5 csillag!
2017. 03. 19.
Évek óta csak ezt használom húsok, krumpli sütéséhez. Nincs olaj szag, szinte kellemes illat terjeng a lakásban. És nagyon egészséges!
| 5 / 5 csillag!
2015. 11. 18.
Eddig csak sütikhez használtam, tökéletes. Most majd a húsok sütéséhez kellene kipróbálni.
| 5 / 5 csillag!
2014. 11. 19.
Szappanhoz vettem, de főzésre is használom. Kiváló.
Bevallom, még kenyérre is kentem, egész jó volt.
| 5 / 5 csillag!
2014. 11. 18.
Szappankészítésre használom, tökéletes.
| 5 / 5 csillag!
2014. 11. 17.
Nagyon jó termék. Eleinte idegenkedtem attól, hogy főzéshez használjam, féltem a másfajta ízhatástól, de nincs ilyen ... szóval bevált.
| 5 / 5 csillag!
2014. 07. 09.
Első osztályú termék, nagyon elégedett vagyok.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2014. 01. 17.
Nagyon jó minőség! Sütésre (sütiknél vaj, margarin helyett is),főzésnél csak ezt használom. Szagtalanul készíthetünk akár egy rántotthúst is!
Szappanok készítésére is használom, így nálunk mindig van itthon!!

mit vettek még, akik ezt vették?

Raktáron
80 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(2)
Raktáron
195 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(4)
Raktáron
520 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(28)