Barion Pixel

Oldalunkon a  felhasználói élmény fokozásának érdekében cookie-kat (sütiket) alkalmazunk.

A honlapunk használatával tájékoztatásunkat tudomásul veszed.

Adatkezelési tájékoztató

Termékeink
Ingyenes szállítás
25 000 ft felett
Személyes átvételi lehetőség
Személyes átvételi lehetőség
Budapesti átvevőpontunkon
Kókuszolaj (kókuszzsír) 1 l - Természet Áldása
2.090 Ft (1.646 Ft + ÁFA)

Kókuszolaj (kókuszzsír) 1 l - Természet Áldása

2.090 Ft (1.646 Ft + ÁFA)

Finomított, szagtalan, semleges ízű  kókuszolaj praktikus, könnyen visszazárható, vödrös kiszerelésben.

Átlagos értékelés: (8)
Egységár: 2.090,00 Ft/liter

Az internetes rendelések növekvő száma miatt néha előfordulhat, hogy a rendelés pillanatában még készleten lévő termék a csomag összekészítésekor már nem áll rendelkezésre. Ilyen esetekben telefonon felvesszük veled a kapcsolatot. Kérjük, figyelj, hogy érvényes telefonszámot adj meg, így könnyen utolérünk mi is és a futár is!  

 

Termék leírása

Használhatod sütéshez és főzéshez egyaránt. Sőt kiváló bőrápoló tulajdonsága miatt akár natúr kozmetikumokba is teheted.

A kókuszolajat évezredek óta fogyasztják az emberek a trópusokon, ahol a pálmafák nőnek.
Napjainkban egyre inkább a figyelem központjába kerül Európában is, számos előnyös tulajdonsága miatt. 

Mik is ezek?

A kíméletes előállítási módnak köszönhetően nem tartalmaz egészségre káros katalizátor- és oldószermaradványokat, bomlástermékeket. A kókuszolajat a kókuszdió szárított magjából állítják elő általában vegyi anyagok felhasználása nélkül, mechanikus úton, préseléssel. 

Az így előállított olaj a „szűz” kókuszolaj, melyen még érződik még a friss kókusz illata és íze. A szűz olaj tisztítása jellemzően fizikai eljárással (ún. RBD) történik, az így kapott olaj a „finomított kókuszolaj” (élelmiszerkönyvi és gyógyszerkönyvi megnevezés). A finomított kókuszolaj szagtalan és semleges ízű.

A - nem hidrogénezett- kókuszolaj nem tartalmaz transzzsírsavakat sem, amelyek rendkívül ártalmasak. A növényi étolajokat technológiai tulajdonságaik megváltoztatása céljából hidrogénezik – a hidrogénezett növényi olaj kevésbé avasodik, jól fagyasztható, eltarthatósági ideje hosszabb, szobahőmérsékleten szilárd, így jobban kezelhető. A kókuszolaj technológiai tulajdonságai hidrogénezés nélkül is kedvezőek, így csak ritkán hidrogénezik. (A transzzsírsavak a hidrogénezés során keletkeznek). Zsírsavösszetételéből következően (a közepes molekulatömegű zsírsavak magas aránya) jellemzően 23-26 ºC körül válik csak folyékonnyá, ezért szokták kókuszzsírnak is nevezni.
(A hidrogénezett kókuszolaj olvadáspontja 30 ˚C felett van.)

Kémiailag stabil, kevésbé hajlamos avasodásra, hő hatására bekövetkező oxidációra, ezért a többi növényi olajtól eltérően, sütéshez többször is felhasználható (szűrni kell!), nem keletkeznek benne egészségre káros bomlástermékek, rákkeltő anyagok.

A kókuszolaj zsírsavösszetétele a többi növényi étolajhoz és étkezési zsírhoz hasonlítva rendkívül sajátos – mintegy 90%-ban tartalmaz telített zsírsavakat, melyek kb. 50 %-át a laurinsav adja. (A babasszuolaj és a pálmamagolaj hasonló összetételű még).
A telítetett zsírsavak általában nem egészségesek – emésztésük megterheli a szervezetet, 
lebontásukhoz enzimek szükségesek, melyeket az epe és a hasnyálmirigy termel, növelik a vér triglicerid szintjét, ami megnöveli a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát.
Ez alól kivételek a kis- és közepes szénláncú zsírsavak gliceridjei, melyek a kókuszolaj legnagyobb mennyiségben előforduló alkotói. Emésztésükhöz nem szükséges enzim (a lipáz enzim a hosszú szénláncú zsírsavak két szélső molekuláját hasítja le), a májban közvetlenül szívódnak fel, így azonnali energiát biztosítanak a sejtek számára. Tehát a kókuszolaj könnyen emészthető. 

A kókuszolajról azt tartják, hogy erősíti az immunrendszert. Ez a tulajdonság feltételezhetően a laurinsav és a kaprinsav jelenlétével függ össze. 
E két anyagot az anyatejben is megtaláljuk, amiről már régen bebizonyították, hogy a csecsemő első életévében alapvető szerepet játszik abban, hogy a gyermeket megóvja a különböző fertőzésektől, kórokozóktól, baktériumoktól, vírusoktól és gombáktól. 

Az étkezési felhasználás mellett a kókuszolaj bőrápolásra is kitűnő!
Minden jó tulajdonsága ellenére a kókuszolaj mellett, kiegészítésként ajánlott más, jó minőségű, hidegen sajtolt növényi étolajok fogyasztása is, mivel a kókuszolajban nem található meg minden, a szervezet számára szükséges, ún. esszenciális zsírsav

Vélemények a termékről

5.00
8 értékelés
(8)
(0)
(0)
(0)
(0)
Írd meg véleményed!
2017. 05. 18. -
Sütni-főzni szoktam ezzel a kókuszolajjal, nagyon jó minőségű, és nagyon finomak tőle az ételek. A sült hús egyszerűen mennyei ezzel a kókuszzsírral sütve.
2017. 03. 19. -
Évek óta csak ezt használom húsok, krumpli sütéséhez. Nincs olaj szag, szinte kellemes illat terjeng a lakásban. És nagyon egészséges!
2015. 11. 18. -
Eddig csak sütikhez használtam, tökéletes. Most majd a húsok sütéséhez kellene kipróbálni.
2014. 11. 19. -
Szappanhoz vettem, de főzésre is használom. Kiváló.
Bevallom, még kenyérre is kentem, egész jó volt.
2014. 11. 18. -
Szappankészítésre használom, tökéletes.
2014. 11. 17. -
Nagyon jó termék. Eleinte idegenkedtem attól, hogy főzéshez használjam, féltem a másfajta ízhatástól, de nincs ilyen ... szóval bevált.
2014. 07. 09. -
Első osztályú termék, nagyon elégedett vagyok.
2014. 01. 17. -
Igazolt vásárlás
Nagyon jó minőség! Sütésre (sütiknél vaj, margarin helyett is),főzésnél csak ezt használom. Szagtalanul készíthetünk akár egy rántotthúst is!
Szappanok készítésére is használom, így nálunk mindig van itthon!!