Barion Pixel

Oldalunkon a  felhasználói élmény fokozásának érdekében cookie-kat (sütiket) alkalmazunk.

A honlapunk használatával tájékoztatásunkat tudomásul veszed.

Adatkezelési tájékoztató

Termékeink
Ingyenes szállítás
25 000 ft felett
Személyes átvételi lehetőség
Személyes átvételi lehetőség
Budapesti átvevőpontunkon
Kókuszolaj (kókuszzsír) 2,5 l - Természet Áldása
3.650 Ft (2.874 Ft + ÁFA)

Kókuszolaj (kókuszzsír) 2,5 l - Természet Áldása

3.650 Ft (2.874 Ft + ÁFA)

Finomított, szagtalan, semleges ízű  kókuszolaj praktikus, könnyen visszazárható, vödrös kiszerelésben.

Átlagos értékelés: (6)
Egységár: 1.460,00 Ft/liter

Az internetes rendelések növekvő száma miatt néha előfordulhat, hogy a rendelés pillanatában még készleten lévő termék a csomag összekészítésekor már nem áll rendelkezésre. Ilyen esetekben telefonon felvesszük veled a kapcsolatot. Kérjük, figyelj, hogy érvényes telefonszámot adj meg, így könnyen utolérünk mi is és a futár is!  

 

Termék leírása

A kókuszolajat évezredek óta fogyasztják az emberek a trópusokon, ahol a pálmafák nőnek.
Napjainkban egyre inkább a figyelem központjába kerül Európában is, számos előnyös tulajdonsága miatt. 

Mik is ezek?

A kíméletes előállítási módnak köszönhetően nem tartalmaz egészségre káros katalizátor- és oldószermaradványokat, bomlástermékeket. A kókuszolajat a kókuszdió szárított magjából állítják elő általában vegyi anyagok felhasználása nélkül, mechanikus úton, préseléssel. 

Az így előállított olaj a „szűz” kókuszolaj, melyen még érződik még a friss kókusz illata és íze. A szűz olaj tisztítása jellemzően fizikai eljárással (ún. RBD) történik, az így kapott olaj a „finomított kókuszolaj” (élelmiszerkönyvi és gyógyszerkönyvi megnevezés). A finomított kókuszolaj szagtalan és semleges ízű.

A - nem hidrogénezett- kókuszolaj nem tartalmaz transzzsírsavakat sem, amelyek rendkívül ártalmasak. A növényi étolajokat technológiai tulajdonságaik megváltoztatása céljából hidrogénezik – a hidrogénezett növényi olaj kevésbé avasodik, jól fagyasztható, eltarthatósági ideje hosszabb, szobahőmérsékleten szilárd, így jobban kezelhető. A kókuszolaj technológiai tulajdonságai hidrogénezés nélkül is kedvezőek, így csak ritkán hidrogénezik. (A transzzsírsavak a hidrogénezés során keletkeznek). Zsírsavösszetételéből következően (a közepes molekulatömegű zsírsavak magas aránya) jellemzően 23-26 ºC körül válik csak folyékonnyá, ezért szokták kókuszzsírnak is nevezni.
(A hidrogénezett kókuszolaj olvadáspontja 30 ˚C felett van.)

Kémiailag stabil, kevésbé hajlamos avasodásra, hő hatására bekövetkező oxidációra, ezért a többi növényi olajtól eltérően, sütéshez többször is felhasználható (szűrni kell!), nem keletkeznek benne egészségre káros bomlástermékek, rákkeltő anyagok.

A kókuszolaj zsírsavösszetétele a többi növényi étolajhoz és étkezési zsírhoz hasonlítva rendkívül sajátos – mintegy 90%-ban tartalmaz telített zsírsavakat, melyek kb. 50 %-át a laurinsav adja. (A babasszuolaj és a pálmamagolaj hasonló összetételű még).
A telítetett zsírsavak általában nem egészségesek – emésztésük megterheli a szervezetet, 
lebontásukhoz enzimek szükségesek, melyeket az epe és a hasnyálmirigy termel, növelik a vér triglicerid szintjét, ami megnöveli a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát.
Ez alól kivételek a kis- és közepes szénláncú zsírsavak gliceridjei, melyek a kókuszolaj legnagyobb mennyiségben előforduló alkotói. Emésztésükhöz nem szükséges enzim (a lipáz enzim a hosszú szénláncú zsírsavak két szélső molekuláját hasítja le), a májban közvetlenül szívódnak fel, így azonnali energiát biztosítanak a sejtek számára. Tehát a kókuszolaj könnyen emészthető. 

A kókuszolajról azt tartják, hogy erősíti az immunrendszert. Ez a tulajdonság feltételezhetően a laurinsav és a kaprinsav jelenlétével függ össze. 
E két anyagot az anyatejben is megtaláljuk, amiről már régen bebizonyították, hogy a csecsemő első életévében alapvető szerepet játszik abban, hogy a gyermeket megóvja a különböző fertőzésektől, kórokozóktól, baktériumoktól, vírusoktól és gombáktól. 

Az étkezési felhasználás mellett a kókuszolaj bőrápolásra is kitűnő!
Minden jó tulajdonsága ellenére a kókuszolaj mellett, kiegészítésként ajánlott más, jó minőségű, hidegen sajtolt növényi étolajok fogyasztása is, mivel a kókuszolajban nem található meg minden, a szervezet számára szükséges, ún. esszenciális zsírsav

Vélemények a termékről

5.00
6 értékelés
(6)
(0)
(0)
(0)
(0)
Írd meg véleményed!
2019. 10. 16. -
Igazolt vásárlás
Nagyon szuper!!!
Sütök,főzök vele és a kencéimbe is rakok belőle...
Sütésnél nincs büdös zsírszag, vagy olajszag és a hús is isteni vele...
Csillagos ötös...Kár , hogy ebből a kiszerelésből folyamatos a készlethiány ..
2017. 05. 18. -
Nagy családunk miatt vásárolom ezt a kiszerelését a kókuszolajnak. Tökéletes a minősége, megfelelő az ára, és nagyon gyors a bolt szállítása is. Köszönöm!
2017. 01. 31. -
Sütéshez és főzéshez is használom, valamint az otthon készített kencéimbe is teszek belőle. Nagyon szeretem, jó minőségű és jó a kiszerelése.
2015. 04. 29. -
Már másodjára rendeltem!Teljesen meg vagyok elégedve a kiszállítás is nagyon korrekt! A termék pedig maga a csoda!
2015. 04. 14. -
Mindenre használom,még arckrémekbe is.Nagyon jó!
2015. 04. 10. -
Igazolt vásárlás
Főzésre használom.
Mindenbe és mindenre.
Nagyon meg vagyok elégedve.
Egészségügyi szempontból naponta 2 evőkanállal fogyasztok belőle.
Újra fogom rendelni a terméket.
A kiszàllítás is nagyon pontosan történt.
Csak ajánlani tudom!!!