Oldalunkon a  felhasználói élmény fokozásának érdekében cookie-kat (sütiket) alkalmazunk. A honlapunk használatával tájékoztatásunkat tudomásul veszed. Adatkezelési tájékoztató
Termékek Menü

Brita Fill & Serve fehér-szürke vízszűrős kancsó 1.3 liter

Bruttó ár:
7.290 Ft (5.740 Ft + ÁFA)
Esztétikus, akár megterített asztalon is jól mutató kancsó, BPA mentes műanyagból.
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Elérhetőség: Átmeneti készlethiány
Várható szállítás: 2021. március 10.
Válassz hozzá kiegészítő terméket:
BRITA Microdisc szűrőbetét 3 db BRITA Microdisc szűrőbetét 3 db
4.100 Ft
Mennyiség:db

Az internetes rendelések növekvő száma miatt néha előfordulhat, hogy a rendelés pillanatában még készleten lévő termék a csomag összekészítésekor már nem áll rendelkezésre. Ilyen esetekben telefonon felvesszük veled a kapcsolatot. Kérjük, figyelj, hogy érvényes telefonszámot adj meg, így könnyen utolérünk mi is és a futár is!

Termék leírása

Az innovatív és kompakt BRITA Filter Disc vízszűrő technológia segítségével a kancsó hatékonyan csökkenti a csapvízben található a klór és egyéb, a víz ízét károsan befolyásoló szennyeződések mértékét.

A kancsó tisztítása és karbantartása

A Fill&Serve kancsót az első használatba vétel előtt meg kell tisztítani. Folyamatos használat közben javasoljuk, hogy a Fill&Serve kancsót legalább hetente egyszer tisztítsd meg, akár kézzel, lágy mosogatószerrel, vagy mosogatógépben (max. 50°C-on)  A mosogatás előtt szedd szét a kancsót. A BRITA Memo-val is ellátott fedelet csak kézzel tisztítsd. Ne használj durva felületű szivacsot. Tisztítás előtt mindig vedd ki a szűrőbetétet a kancsóból, és a tisztítás alatt tartsd egy tiszta felületen. A higiénia optimális szinten tartása érdekében javasolt a szűrőbetétet hetente egyszer egy tiszta üres csészébe tenni, és forró vízzel átöblíteni. Ha a szűrőkorong a víz felszínére akar jönni, egy kiskanál segítségével tartsd azt a csésze alján. Öt perc elteltével a szűrőkorongot vissza lehet tenni a helyére. Ügyelj arra, hogy a tisztítást csak tiszta kézzel végezd.

A szűrőkorong előkészítése használatra

Az új szűrőkorongot használatba vétel előtt folyó csapvízzel mind a két oldalán kb. 30 mp-ig át kell mosni, hogy az esetleg a tárolás alatt levált aktívszén-szemcse port eltávolítsa. A kancsó első feltöltésekor aktiválódik a szűrőkorong. A BRITA azt javasolja, hogy ezt az első szűrt víz adagot öntsd ki. A kancsó másodszori feltöltése már fogyasztható. 

A szűrőkorong behelyezése a kancsóba

Csavard le a tölcsért a kiöntő fedéllel együtt a kancsóról az óramutató járásával ellentétes irányban. Csavard ki a tölcsérből a szűrőkorong tartó fedelet. Helyezd a szűrőkorongot a tartó rekeszbe. Csavard vissza a tartó fedelet a helyére. Most helyezd a tölcsért vissza a kancsóba és csavarva rögzítsd azt.

A kancsó feltöltése vízzel

Töltsd fel a kancsót hideg csapvízzel. A kancsóban a víz automatikusan keresztülhalad a szűrőn, és úgy kerül a kancsóba. Helyezd fel a kancsóra a fedelet mielőtt a kancsóból vizet öntenél ki, így akadályozva meg azt, hogy szűretlen vizet önts ki belőle.

A BRITA Memo szűrőcsere kijelző beállítása

Egy szűrőkoronggal maximum 150 liter csapvíz szűrése javasolt. Az optimális szűrés és a higiénia érdekében a szűrőkorongot legritkábban havonta ki kell cserélni. A BRITA Memo emlékeztet a szűrőkorong megfelelő időben történő cseréjére. Az új szűrőkorong behelyezése után nyomd le a „START” gombot és tartsd lenyomva, amíg a kijelzőn négy csík megjelenik és kétszer is felvillan. A kijelző jobb alsó sarkában egy kis pont kezd villogni, ami a „Memo” működését jelzi. Idővel mind a négy csík eltűnik majd a kijelzőről, és az üres kijelző villog  – ekkor kell a szűrőkorongot cserélni.


Fontos információk

A Fill&Serve vízszűrős kancsóval kizárólag a helyi vízművek által szolgáltatott csapvizet lehet tisztítani. A rendelkezések értelmében a helyi vízmű által szolgáltatott csapvíznek mindenkor meg kell felelnie a törvényekben rögzített ivóvíz minőségi előírásainak. Amennyiben a helyi hatóságok, vagy a helyi vízmű olyan utasítást tenne közzé, hogy a csapvíz csak forralás után fogyasztható, úgy ez a BRITA készülékkel szűrt vízre is vonatkozna. Ha egy ilyen bejelentés után a hatóságok azt megszüntetik, úgy a kancsót alaposan meg kell tisztítani, és egy új szűrőkorongot kell bele tenni. Bizonyos személyek számára (pl. csecsemők, vagy csökkent immunrendszeri betegségben szenvedők) általánosságban is igaz, hogy ők csak forralt vizet fogyaszthatnak, ez esetben ez a szűrt vízre is igaz az Ő esetükben.
A BRITA kancsóval szűrt víz is egy emberi fogyasztásra szánt, romlandó élelmiszer, ezért a BRITA Fill&Serve  kancsóval szűrt vizet egy napon belül tanácsos felhasználni, elfogyasztani.
Kérjük a vízzel töltött kancsót tartsd a hűtőszekrényben. Kerüld a kancsó tárolásával a direkt napfényes helyeket. Ha a kancsót huzamosabb ideig nem használta senki, a BRITA javasolja egy új szűrőkorong használatát. 
A szűrési teljesítmény folyamatos megőrzése, és a mindig friss ivóvíz biztosítása érdekében javasoljuk, hogy a szűrőkorong sose száradjon ki. 
Egyes helyeken a csapvíz szűrése jelentősen lassabban történik meg, ilyen esetekben javasolt a szűrőkorong a javasoltnál is gyakoribb cseréje.          

Kávé, tea készítéséhez vagy háztartási készülékekben történő használatra a BRITA  MAXTRA szűrőbetéttel működő vízszűrő kancsóit javasoljuk.
Ott ahol a csapvíz nagyon kemény, vízkő képződik a kancsó vízzel érintkező felületein. Rendszeres időközönként javasoljuk a kancsó tisztítását háztartási citromsav alapú vízkőoldó szerek használatával.

   
Mindig tartsd tisztán a tölcsér levegőző nyílásait is.
Színes élelmiszer eredetű szennyeződéseket (pl. ketchup, mustár) azonnal távolítsd el egy puha ruha, vagy törlőpapír segítségével a kancsóról. Soha ne tisztítsd a kancsót erősen színesen szennyezett edényekkel együtt. Így meg tudod óvni a kancsót a nem kívánatos elszíneződéstől.
A szűrőkorongokat mindig száraz, hűvös helyen tárold, sértetlen csomagolásban.
A készülék élettartama végén a kijelzős fedelet az erre a célra kijelölt elektromos hulladék gyűjtőhelyen kell majd leselejtezni a helyi előírások figyelembe vételével.
A BRITA Memo eltávolítása (csak a leselejtezésekor!) egy csavarhúzó segítségével lehetséges. 
A használt szűrőkorongokat a háztartási szemétbe ki lehet dobni, azok nem veszélyes hulladékok. 
A kancsó leselejtezésekor a helyi előírásokat tartsd szem előtt. 

Felelősség

A BRITA ill. a forgalmazó nem vállalnak felelősséget a használati utasítás be nem tartásából eredő esetleges károkért. 

Jellemzők
Alapanyag BPA mentes tritán műanyag
Űrtartalma 1.3 liter
Csomag tartalma 1 db kancsó és 1 db szűrőkorong

Vélemények a termékről

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írd meg véleményed!

Mit vettek még, akik ezt vették?